Het roer om! van Brandevoort naar Italië

“Een droom die je alleen droomt is maar een droom, een droom die je samen droomt is een werkelijkheid.”

 (Jurgen & Gonnie Linssen)

 Van Brandevoort naar Italië
la Vecchia Scuola Heerlijke b&bAl geruime tijd zijn we bezig geweest met de gedachte om naar Italië te gaan. In eerste instantie dachten we aan een ‘opknapper’ waar we de vakantie zouden gaan doorbrengen. Maar na steeds vaker in Italië te zijn geweest, wisten we het zeker: we gaan emigreren! In 2014 zijn we met een camper door Italië gegaan en hebben we de regio gevonden die het beste op onze plannen aansluit. In Le Marche hebben we de plek gevonden waar we graag willen wonen.

In april van vorig jaar hebben we daarom onze woning hier in Brandevoort te koop gezet. Een spannend besluit, omdat we de woning in 2001 helemaal zelf hebben gebouwd. Maar uiteindelijk stond het bord in de tuin: Te Koop! En dus gingen we naar Italië, maar dit keer niet om vakantie te vieren, maar om woningen te bezichtigen. Het lijstje waaraan de woning moest voldoen loog er niet om: dicht bij het vliegveld, dicht bij het strand en de bergen, een pittoresk dorpje voor de dagelijkse boodschappen en voldoende restaurantjes in de buurt. Het bleek nog lastig te zijn om een geschikte woning te vinden in het gebied dat we ondertussen met rood hadden omcirkeld.

Geen veel besproken ‘Ik vertrek’ verhaal

la Vecchia Scuola Loreto_marchetravellingDe laatste dag voor vertrek bezochten wij La Vecchia Scuola. La Vecchia Scuola, zoals we uiteindelijk ook onze {Bed and Breakfast} hebben genoemd, is een voormalige landbouwschool die dateert van 1939. De school is voor veel bewoners van Montefano dan ook een bekend begrip. Omstreeks 1960 is de school verbouwd tot een woning voor twee gezinnen. In die tijd leefden veel gezinnen vanwege de warmte van het vee op de eerste verdieping boven de stallen. In 2004 is de woning met behoud van de oorspronkelijke karakteristieken volledig gerenoveerd. De woning is dan ook van een typische bouwstijl die je nog veel terug ziet in Le Marche. Wij waren er direct van overtuigd dat dit weleens onze nieuwe woonplek zou kunnen zijn. Maar eerst onze woning in Brandevoort nog verkopen.

In oktober bleek het zover, we hadden onze woning verkocht! Kort daarna vlogen we terug naar Italië voor een tweede bezichtiging. Om {Ik vertrek!}-verhalen te voorkomen, hebben we een Italiaanse advocaat in de arm genomen. Dit bleek een juiste beslissing. Voor de bovenste verdieping was geen vergunning voor bewoning aanwezig. Een belangrijke voorwaarde voor de verhuur van onze {B&B}. Weer terug in Nederland aangekomen, zijn we begonnen aan de emigratie en het inpakken van alle spullen. Het was zover, de vrachtwagen kon gepakt worden om direct naar te Italië rijden. Maar niet voordat we ons afscheid zouden hebben gevierd. Nog één keertje op de Schutsboom in Brandevoort. Een geweldig feest is het geweest, met veel warme woorden en complimenten voor onze nieuwe stap.

Een heerlijke bed and breakfast op het platteland.

la Vecchia Scuola Dagelijks versOp 1 februari 2016 is het definitief en worden we de nieuwe inwoners van Montefano. Na enkele kleine verbouwingen maken we er helemaal onze plek van, waar ook gasten vanaf 1 mei van kunnen gaan genieten. Ondertussen komen ook de eerste boekingen via onze nieuwe website al binnen. Dit geeft ons het vertrouwen een mooie plek te hebben gevonden. Onze droom gaat binnenkort werkelijkheid worden! Ben je ook benieuwd naar onze nieuwe plek? Bezoek onze website: www.lemarchebedandbreakfast.com.

Meer-Helmond-nieuws: www.ditisonzewijk.nl en kies Uw wijk
Facebook: Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk

6,133 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *