De volleybalclub RVC houdt al tien jaar een sportief beachvolleybaltoernooi van twee dagen op het terrein van de Veka sporthal. Op zaterdag is het voor de jeugd en die sportieve middag eindigt meestal met een lekkere bbq. De opbrengst is dan voor het goede doel en dit jaar was het bestemd voor het KWF.

Maar deze zaterdag was het een regenachtige dag, maar geen nood. Over op plan B. Dankzij de goede verzorging en planning van de beheerder, Hein Nauta, werd er snel binnen de hal gereed gemaakt om daar te spelen. Dus het werd toch een sportieve middag.

Zondag werd het anders, ondanks dat er een klein buitje viel in de morgen was het s’middags lekker warm met een lekker zonnetje. Deze dag was bestemd voor de senioren. Er waren twee poules: een poule van vier tegen vier en een poule van zes tegen zes. Iedereen had er zin in, er werd fanatiek gespeeld. in totaal deden er veertien teams mee. Het terrein omvatte drie speelvelden dus er waren steeds zes teams aan het spelen. De spelers die dan niet hoefden te spelen zaten lekker onder tenten te genieten van de drankjes en de sfeer was gezellig.

De teams hadden zichzelf namen gegeven dus iedereen was herkenbaar. Er waren namen zoals: Zandhappers, White Eagles en nog meer indrukwekkende termen. Ook bleven er teams die gewoon hun eigen naam gebruikten zoals RVC. Wie er zouden winnen vonden de meeste teams niet belangrijk en het ging gewoon om de gezelligheid.

Voor de kleinere jeugd stond er zoals gewoonlijk weer een groot luchtkussen opgesteld dus iedereen had het naar de zin. En na verloop van tijd werden er twee winnaars bekendgemaakt. Het waren de White Eagles en de Zandhappers. Maar zoals eerder vermeld: het ging puur om het plezier en de gezelligheid. Daar was iedereen het over eens. En volgend jaar? Dan zal er gewoon weer een toernooi komen want dit is een evenement waar men weer naar kan uitkijken…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag: Jason Gerritsen

2,375 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *