100 jarige Voetbalclub RKSV start walking football

Nieuw : Old Stars Mierlo Hout

Mierlo Hout heeft al honderd jaar de voetbalclub RKSV in hun midden. En met hun 100 jarige jubileum komen zij met een nieuw initiatief: Het opstarten van walking football.

Voetbal is niet alleen sport, maar ook zeker een sociale basis in de omgeving van de mensen. Als mensen ouder worden kan soms het niveau niet gehaald worden en hier biedt walking football een oplossing.

Wat is het?

Onder leiding van Cristian van het JIBB (die man die ook in de speeltuin Helmond West de beweegtuin mee begeleidt) kan er door 55 plussers gevoetbald worden met aangepaste regels voor senioren. Zo mag er niet gerend worden (één voet moet de grond blijven raken) en  de bal mag niet hoger dan heuphoogte komen. Lichamelijk contact mag ook niet.

Zo wordt het toch lekker samen een balletje trappen, maar minder zware risico’s op blessures.

Toch zal door de trainingen de conditie en de stabiliteit en fitheid van de leden verbeteren. Dat is toch in onze huidige samenleving een pre voor 55 plussers.

Meerwaarde

Het sociale aspect, de gezelligheid en de ontspanning zijn een meerwaarde voor deze nieuwe groep, die van groot belang is. Daarom wordt er een “extra helft” aan het voetbal geplakt. Niet alleen de beroemde derde helft, maar ook vooraf nog een tijd om samen te zijn.

Start

De bedoeling is dat er in september gestart wordt met deze nieuwe groep. De trainingen zullen donderdags plaatsvinden en om 9.45 uur komen we samen bij RKSV Mierlo Hout.

Wie meer wil weten, of ook eens een kijkje wil komen nemen kan contact opnemen met:

Peter Vervoort 06-53161956 (voor informatie)

Riny van Oorschot  06-51369517 (voor aanmeldingen)

of mail naar Ledenadministratie@rksv-mierlo-hout.nl

Op de foto de organisatie van Old Stars. Staande v.l.n.r. René Klaassen, Riny van Oorschot, Cristian van de Nouwlant, Ton Diris, zittend Paul Lambrechts, Pieter Vervoort.

Foto Mario Coolen, Ditisonzewijk.nl

 

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

2,037 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *