Het 12e Brabantse Disabled Open 2019 is zaterdag 31 augustus gespeeld op Golfbaan Stippeberg. En niet alleen een succes van het weer. Nee, de stralende gezichten van de deelnemers bij begin en het vermoeid raken door het weer maakte een top sfeer. Kijken naar wat je met je lichaam kunt ipv je beperkingen voorop stellen. Dat motto is doorzetting en kracht van de deelnemers. De winnaar werd Jeanine de Groot uit Rotterdam.

Daarnaast werd een clinic gehouden voor mensen die de eerste keer een bal wilde slaan om te zien wat ze nog kunnen. Alle 6 deelnemers kregen van de 2 golfpro’s Cees Adams(Stippelberg) en Nick Goedhart( t Woold) les. Dat bevestigde ook de goede samenwerking met andere clubs, zo ook met De Peelse, Leeuwenberg uit Den Haag en vooral op nationaal niveau Batouwe uit Tiel welke laatste ook aanwezig waren.

De clinic deelnemers dit jaar waren bij toeval allemaal dusdanig beperkt dat alleen links spelen mogelijk was. Rechterzijde, in elk geval met een andere reden beperkt of niet bruikbaar.

De goede doel( voor de baten van de extra putwedstrijd en de loterij) van de dag werd aangekondigd bij het openingswoord van voorzitter Cees van Dijk en Burgemeester van Helmond Elly Blanksma. Namelijk voor Helmonder Niels Vink. De 16 jarige Helmondse Niels staat momenteel als 8e op de wereld ranglijst rolstoeltennis, een plek die hem toegang tot deelname aan de paralympisch in Japan geeft 2020. Dat dwingt hem tot veel trainen en wereldwijd wedstrijden te spelen om te zorgen in juni 2020 minimaal 8e te zijn. Dan is deelname verzekerd en gaan de kosten via de bond. Maar tot die tijd zijn de kosten 20-25.000 euro en is alles voor eigen rekening. Daarom komt uit vele sportverenigingen en sponsoren geld ter ondersteuning.

Het stichtingsbestuur Brabantse Disabled Open, bestaande uit Stef van Gorp, Marc van der Meulen, Peter de Wolf en Cees van Dijk was dan ook dolgelukkig de klapper uit te delen met een bedrag van € 2500, bijeen gebracht op deze golfdag. Dit bedrag komt eerdaags in handen van Niels, c.q. begeleiders

Foto’s Henk van Dijk

 

873 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *