Vandaag, 23 januari 2019 is het voorlees avontuur weer begonnen.

Burgemeester en wethouders bezoeken weer enkele scholen om te gaan voorlezen. En het is altijd spannend voor de scholen waar de burgermeester komt voorlezen. Goed, het is ook leuk om een wethouder op bezoek te krijgen, maar de burgermeester is net iets spannender. Dat bleek ook wel toen mevrouw Blanksma de basisschool Silvester-Bernadette bezocht. Vol bewondering keken de kinderen naar de indrukwekkende ketting die zij om haar nek had hangen. Vandaar dat er een peuter ineens vroeg aan mevrouw Blanksma: ” U bent toch de baas van Helmond? ” Dit tot groot vermaak van zijn vriendjes die het allemaal gelaten aankeken.

Bij binnenkomst in de aula was er veel werk verricht om de kinderen het naar de zin te maken. Twee lange rijen tafels aaneen geschoven en gedekt met de bekende kleurige bordjes en bekers. Langs de tafels stonden er al twee karretjes vol met beleg, melk en chocolademelk, broodjes, eieren en op enkele schaaltjes was een grote klodder pastachoca gesmeerd. Daar reageerde meteen een ander bijdehand ventje op die lachend zei dat het wel een beetje op poep leek.

Voor de burgermeester was er een mooie troon op het podium gezet met microfoon en enkele krukjes er bij. Daar mochten enkele kinderen op zitten om naar het verhaaltje te luisteren. Hier en daar waren er zelfs kinderen die in pyama zaten omdat iedereen naar school mocht komen in de pyama. De juffen hadden dierenpakjes aan die in het verhaal voorkwamen dus het was een vrolijke en kleurrijke boel. Direct na het voorlezen konden de kinderen gaan ontbijten. Zij mochten het allemaal zelf doen dus de een na de ander begon eerst met het eitje. Maar veel andere kinderen vonden het veel te leuk om te smeren dus die waren al bezig met de pastachoca. Er werd onder toeziend oog van de juffen goed gegeten en de burgemeester was aangeschoven bij enkele kinderen en hielp ijverig mee om de broodjes te smeren.

Er waren ook enkele kinderen die vol aandacht keken naar de verrichtingen van de twee cameramensen en diverse fotografen, want de pers was ruim aanwezig. Maar na verloop van tijd kregen zij schijnbaar toch een beetje honger want zij lieten de mediamensen voor wat ze waren en begonnen lekker te smikkelen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag : Jason Gerritsen

Meer-Helmond-Oost-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.helmond-oost.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Oost
Twitter: @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op:  Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

684 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *