Brandweer: Bellen met beleid tijdens oud en nieuw

Oud & Nieuw is voor de brandweer altijd een drukke periode. zij doen er alles aan om de jaarwisseling veilig te laten verlopen. Maar ook jij kunt er voor zorgen dat de jaarwisseling gezellig en veilig verloopt. Ga veilig om met vuur en voorkom brand.

Tijdens Oud & Nieuw komen er op de meldkamer Brandweer honderden (brand)meldingen binnen. Vaak gaat het om kleine brandjes op straat die weliswaar overlast geven, maar geen gevaar voor schade of letsel opleveren. Deze brandjes zijn eenvoudig zelf en zonder gevaar te blussen, bijvoorbeeld met een emmer water.

De meldingen die binnenkomen op de meldkamer brandweer krijgen een ‘prioriteit’ mee, gebaseerd op ernst en omvang. Woningbranden en autobranden krijgen bijvoorbeeld de hoogste prioriteit en worden als eerste aangepakt. Kleine brandjes op straat waarbij geen direct gevaar is voor de omgeving worden meestal als laatste afgehandeld.

De brandweer vraagt je dus waar mogelijk een klein buitenbrandje zelf te blussen. Een kerstboom die midden op straat ligt en niet in de buurt van een auto, een vuilnisbak of straatmeubilair kun je met een emmer water (of zand), zonder gevaar, zelf blussen.

Wees altijd voorzichtig, blijf uit de rook en bel bij twijfel altijd 1-1-2.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,063 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *