Cliënten positief over WMO ‘Geen reden om achterover te leunen’

Helmondse cliënten zijn over het algemeen positief over de WMO-voorzieningen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar ervaringen van die cliënten. Een meerderheid van hen is tevreden over de toegang tot de zorg. Cliënten voelen zich vooral ook serieus genomen. De kwaliteit en het effect blijken verbeterd ten opzichte van eerder onderzoek.

Betere kwaliteit van de voorzieningen

Cliënten krijgen een of meerdere WMO-voorzieningen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om hulp in het huishouden, begeleiding, taxivervoer, een traplift, een rolstoel, een scootmobiel of dagopvang. Een ruime meerderheid is tevreden met de kwaliteit van die voorzieningen. Daarbij is het percentage echt ontevreden cliënten gehalveerd (van 13,3% in 2015 naar 6,7% in 2016).

Meer effect op de zelfredzaamheid

De WMO wil bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen. Zij moeten zo veel mogelijk kunnen doen wat ze graag willen doen en ze moeten zichzelf beter kunnen redden. Dat maakt het leven een stuk aangenamer. Het onderzoek geeft aan dat een ruime meerderheid van de cliënten vindt dat de WMO-voorzieningen aan de verwachtingen voldoen. Ook in dit opzicht is het percentage echt ontevredenen ten opzicht van 2015 gehalveerd (van 6% naar 3%).

Op de goede weg, maar geen reden om achterover te leunen

Eerstverantwoordelijke wethouder Nathalie van der Zanden vindt dat de cijfers aangeven dat we op de goede weg zijn, maar ook dat er geen reden is om achterover te leunen. ‘De toegang tot de zorg, de kwaliteit en het effect van de voorzieningen kunnen en moeten nog beter. Elke ontevreden cliënt is er een teveel. Daar blijven we keihard aan werken.’

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,736 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *