Ouderen nemen belevenistafel in gebruik in Keyserinnedael Helmond

Op het dagactiviteitenproject de Wingerd in Zorgbooglocatie Keyserinnedael in Helmond, is de eerste Belevenistafel in gebruik genomen.

Een Belevenistafel is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek kan worden neergezet en die de functie heeft van een soort ‘hele grote iPad’. De aanschaf van de tafel is mede mogelijk gemaakt door Stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond.

Op de tafel kan men interactief spellen doen, foto’s bekijken en trainingsactiviteiten uitvoeren. Het belangrijkste kenmerk van de Belevenistafel is dat mensen samen aan de digitale tafel zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren, dit in tegenstelling tot een iPad, waar iemand alleen mee bezig is.

“Het is fantastisch om te zien”, vertelt Leonie Kuijpers, hoofd van de dagactiviteiten van de Zorgboog. “De Belevenistafel biedt onze deelnemers een nieuwe activiteit en nodigt echt uit tot gebruik. Het is niet alleen een leuke beleving, maar werkt ook ter stimulering van het geheugen. Omdat er veel verschillende programma’s zijn, is er altijd wel iets te vinden wat bij de deelnemer past.”

Ervaring leert dat de Belevenistafel de apathie, waar mensen met dementie aan kunnen leiden, helpt te doorbreken. Er zit een uitgebreid programma op de tafel, daarnaast komen er regelmatig nieuwe programma’s bij en is ook maatwerk mogelijk. De Belevenistafel kan worden ingezet voor zowel mensen met dementie als voor de reguliere ouderenzorg.

“Wij zijn erg blij dat de Stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond het mogelijk heeft gemaakt om deze eerste tafel aan te schaffen”, aldus Leonie Kuijpers. “Wij hopen ook op andere locaties nog dergelijke tafels te kunnen plaatsen”. Locatiecoördinator Kim Bombeeck vervolgt: “Omdat de belevenistafel verplaatsbaar is, kan deze in de avonduren ook worden gebruikt bij de ontmoeting tussen bewoners van Keyserinnedael en de buurtbewoners die van onze voorzieningen gebruik maken. Dus wellicht, als u daar eens op de koffie komt, ziet u hem zomaar staan en mogelijk schuift u ook gezellig aan. U bent welkom!”

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws-etc..

Website: www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,237 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *