Met enige regelmaat bezoekt het college van B & W van Helmond de wijken om kennis te maken met de inwoners en om te zien wat de leuke en ook de minder leuke kanten in een wijk zijn. In de afgelopen week was het de beurt van Brandevoort, inmiddels voor de tweede keer. Het team van Ditisonzewijk.tv was bij het bezoek aanwezig en maakte een korte impressie.

Bezoek B&W aan Brandevoort

Het bezoek van het voltallige college van B&W startte in de loods waar de Goudblinkers jaarlijks hun carnavalswagen bouwen. Zo’n veertig leden tussen de 12 en 65 jaar bouwen aan een nieuwe wagen om mee te kunnen doen aan diverse carnavalsoptochten. Zij pleiten voor behoud van de loods. Zij weten echter dat de loods moet verdwijnen zodra er weer nieuwe bouwactiviteiten komen in dat gedeelte van Brandevoort.

Wethouder Stienen vertelde in overleg te zijn om te komen tot een loods waar eventueel alle carnavalsverenigingen kunnen bouwen aan hun wagen.

Wijkhuis ’t BrandPunt

Na het bezoek aan de loods is het gezelschap naar wijkhuis ’t BrandPunt gegaan. Daar is een ontmoeting met groeperingen in Brandevoort: buurtpreventie, WhatsApp-Brandevoort, Buurttuin, Senioren Brandevoort en commissie Spelen en Groen.

Video-verslag volgt…

 

Foto’s: Hans Choufoer

Bezoek loods Goudblinkers

Bezoek wijkhuis ’t BrandPunt

3,933 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *