Café Bruheze heeft sinds twee jaar een nieuwe eigenaar die er wel van alles wil doen om leven in de brouwerij te brengen. Zij hadden al jarenlang een Beugelbiljartclub en dartclubs die daar hun home hebben. De eigenares is Diana van Lierop en deze dacht dat het wel leuk zou zijn om wat evenementen te organiseren zodat er geregeld mensen iets hadden voor vermaak.

Vorig jaar werd er voor de eerste keer een motortoertocht georganiseerd en dit jaar vond de tweede tocht plaats. Verzamelpunt was uiteraard bij het Café Bruheze waar de koffie al klaar stond voor de deelnemers. De route was uitgestippeld door de heer Olaf Bos die een ruime ervaring heeft met toertochten organiseren voor motoren.

De tocht was tweehonderd kilometer lang en het was lekker weer, niet koud en een beetje miezerige regen. Voordat er gestart zou worden kwamen eerst de deelnemers bij Olaf Bos om de route in hun navigatie systeem te laten zetten. Toen dit gedaan was kon er gestart worden. Eerst nog wat foto’s maken en een klein interview door de mensen van ditisonzewijk.nl  en men kon vertrekken.

Ik sprak nog even met een van de deelneemsters, Cindy van Lierop (23 jaar) die pas tweeënhalf jaar haar motorrijbewijs had. Zij reed vorig jaar ook mee en rijdt op een Kawasaki 650 cc. Zij wil eigenlijk graag een iets zwaardere motor rijden maar dan moet zij weer opnieuw het examen doen. Iets waar zij nog niet helemaal warm voor draait. Wel gaf ze toe dat het erg gezellig is om met een groep te rijden als alleen.

Er deden “gewone” motoren mee maar er waren ook enkele zijspanmotoren die mee reden. Een motor had zelfs voor en achter een afbeelding van een duiveltje, dat schijnt te maken te hebben met een verhaal dat in de motorwereld rondgaat als een soort sage. Het hele verhaal daarvan heb ik helaas niet kunnen horen omdat de deelnemers wilden vertrekken voordat het echt slecht weer zou worden.

De deelnemers waren voornamelijk mensen die graag op een motor reden en niet aangesloten zijn  bij een motorclub. Er reden ook enkele mensen mee die lid waren van de motorclub The Rainbow Riders. Om elf uur precies ging de tocht van start en met ronkende motoren verdween iedereen in de verte…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Foto’s: Bart Kastrop

5,686 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *