De koopzondag op 27 augustus was een bijzondere koopzondag met een Oosterse markt en enigszins groter dan de eerdere Helmond Holiday koopzondag in juli. En alles zat mee: het weer, het aantrekkelijke programma van die dag en lekker druk. Er was ook weer van alles te doen in Helmond:  de braderie in Mierlo-hout, de garage sale in Helmond-Noord, de zomermarkt in de speeltuin Leonardus en natuurlijk het Carat concert in de Warande.

Op de markt in Helmond Centrum was het alles behalve saai. Er werd een aantrekkelijk  aanbod van kramen gepresenteerd, vol met kleur en vooral  met heerlijke geuren van de eettentjes die bij het grote podium waren opgesteld. Loempia’s, bordjes nasi en bami en andere oosterse lekkernijen.

Op en bij het grote podium was ook alles te zien en te beleven. Er waren optredens van de dames Nina en Nina, gevolgd door een demonstratie van danseressen in mooie kleding. Deze dansgroep, Sekar Ayu genaamd, lieten enkele traditionele dansen zien. Vol elegantie en in opvallende mooie gewaden. Tussendoor klonk de aangename stem van de zanger met de naam Loet Diamond.

Op een andere plek kon men zich vermaken bij de grote groep  mensen die op hun beurt weer een presentatie gaven van Tai Chi en een gezonde manier van bewegen. En natuurlijk waren de terrasjes ook ruim bezet. Men moest soms lang wachten om een tafeltje te bemachtigen.

En wie  helemaal geen zin had in deze bron van vermaak kon een kijkje nemen in het Stadsarchief waar bij  Gerrit van Neerven nog steeds de oude gebouwen van vroeger te bewonderen zijn.

Het was een heerlijk vermaak op deze warme dag…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

2,157 totaal aantal vertoningen, 10 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *