Het voorlaatste concert is weer voorbij. Nog een keer zal de Kasteeltuin een avond in beslag worden genomen door Helmond om daarna letterlijk en figuurlijk vlammend en knallend te eindigen. De concertreeks is dan weer voorbij. Dan is het ook DE avond voor de Queen fans. Zij kunnen hun hart op halen bij het optreden van de tributeband Queen Forever.

Maar eerst de zesde band van het concertenprogramma; een band met een moeilijke en lange naam die voornamelijk Mexicaanse muziek  speelt met de uit Montfort afkomstige accordeonist Dwayne Verheyden. De naam van de band is bij uitspraak een echte tongbreker: Mariachi Los Tarascos FT. Dwayne Verheyden & Mariachi Reloaded.

Op zich was het podium al echt Mexicaans. Een kaak van een dierenschedel lag voorop, verder stonden er allerlei muziekinstrumenten her en der verspreid: instrumenten die ik nog nooit gezien had, laat staan te weten hoe zij heten. Maar het opvallendste was wel de band zelf.

Een muzikale groep met een zeer opvallende zangeres. Daar kon je niet om heen. Vol temperament en vuur in haar stem. Zij dweepte het publiek zo op dat iedereen de kriebels in de benen kreeg en niet kon blijven stil staan. Daarbij nog enkele mannelijke muzikanten die (vooral voor de dames in het publiek) hun charmes in de strijd gooiden en flirtten met het publiek. Het hoort erbij.

De ritmes van de Mexicaanse muziek werd gevarieerd met de (voor ons) onbekende instrumenten. Het was al met al een geweldige ervaring om deze artiesten uit diverse culturen samen te zien werken en het volk (rond de vier- of vijfduizend mensen) gek te maken.

De leden van de band kwamen uit alle delen van de wereld: Mexico, Spanje en Honduras om er maar een paar te noemen. En zij speelden een onweerstaanbaar repertoire van Mexicaanse folk tot Reggaetown en Funky Grooves. Ook op deze avond vloog de tijd voorbij. En toen de presentator getooid met een enorme sombrero het publiek aanmoedigde om de band te bedanken werd er natuurlijk om enkele toegiften gevraagd, iets wat de band maar al te graag deed. Maar daarna was het ook echt over, de mensen dromden richting de uitgang en de band begaf zich, moe maar voldaan naar de Backstage waar nog enkele frisse drankjes klaar stonden. Het was in ieder geval een geslaagde avond….

Tekst en fotografie: Hans Choufoer

Binnenkort verschijnt een video op www.ditisonzewijk.tv

2,595 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *