Het vijfde Kasteeltuinconcert is alweer voorbij.  Nu nog twee concerten en dan is de muzikale zomer in de kasteeltuin weer verleden tijd en kunnen we terug kijken naar de reeks concerten die volgens sommigen helemaal te gek waren en die af en toe tegenvielen. Maar iedereen mag zijn mening hebben.

In ieder geval was het afgelopen vrijdag weer gezellige Salsa-avond. Het begon vrij rustig maar naar mate de avond vorderde werd het gezelliger maar vooral ritmischer. De mensen moesten wel bewegen, de muziek was opzwepend en iedereen stond op een gegeven moment te dansen. En het werd steeds drukker.

Op het podium waren de muzikanten en vooral de zangeres constant in beweging en nummers volgden elkaar in rap tempo op in een zwepend ritme. Voor het podium op de dansvloer was het een drukte van belang. Zoals elke week stonden op de rand van de dansvloer de scootmobielen een beetje mee te deinen met de dansbewegingen van het publiek en al gauw was het op de rest van het veld ook een dansende menigte.

Af en toe zongen de leden van Siembra een cover nummer maar de salsa had toch de overhand. Nummers in diverse stijlen volgden elkaar op: Salsa, Merengue, Bachata, Zouk en Latin klonken door de speakers over het veld. Voornamelijk muziek uit Latijns -Amerika en de Caraïben.

De tijd ging weer veel te snel voorbij en het was zo elf uur. Toch konden de bandleden niet weg zonder enkele toegiften die ook gewillig gedaan werden. Toen het ook echt afgelopen was kwamen de mensen van de security naar het podium en daar vandaan leidden zij de concertgangers langzaam maar zeker richting de uitgang.

En het moet echt een keer gezegd worden: zodra de security de mensen richting de uitgang stuurden kwamen de mensen van de horeca gelijk met bezems, kliko’s en grote vuilniszakken en begonnen systematisch al het vuil en afval op te ruimen. Het is een feit: hoe groot de afvalberg op het veld ook is, ’s morgens om negen uur is er niets meer te zien op het terrein.

In ieder geval was het weer een gezellige avond die iedereen met plezier heeft beleefd…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag door Jason Gerritsen is binnenkort te zien op ditisonzewijk.tv

3,634 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *