Een andere kijk op de Sinterklaasstad Helmond

Thijs van Wetten spreekt in het ED van 26 juni als een volleerd CDA-er over ‘hel en verdoemenis’ die de ‘Sinterklaasstad Helmond’ zou gaan treffen omdat het huidige college de komende jaren te veel geld zou gaan uitgeven (link).

Mede door strak financieel beleid is de kas van de gemeente Helmond momenteel echter goed gevuld. In een presentatie van Deloitte voor de gemeenteraad werd Helmond omschreven als een ‘kerngezonde patiënt die een paar schrammetjes had opgelopen’.
Een kenmerk van gezonde ondernemende personen is dat ze de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan. Elke ondernemer weet dat je het ‘dak moet repareren als de zon schijnt’. De wereld om ons heen verandert razendsnel. Wat vandaag nieuw is, kan morgen al weer verouderd zijn. Een financieel gezonde stad als Helmond heeft de mogelijkheid om ambitieus te zijn en te anticiperen op deze snelle veranderingen. Juist als we nu investeren in innovatieve duurzame oplossingen, in nieuwe technologie, in de energietransitie of in de doorontwikkeling van de Automotive Campus, biedt dit kansen voor later en zal dit zorgen voor toekomstbestendige werkgelegenheid in Helmond.

Afsluitend zou ik met de metafoor van ‘De Sinterklaasstad’ kunnen stellen dat in deze ‘Smart City’ Sinterklaas er niet voor kiest om de Helmonders blij te maken met een doos goedkope en ongezonde chocoladeletters maar hen juist een doos met innovatief speelgoed zoals KneX aanbiedt. En zoals iedereen weet kun je met zo’n cadeau iets nieuws construeren, leren om samen te werken, problemen op te lossen en bruggen bouwen naar een duurzame toekomst.

Theo Manders
Raadslid VVD Helmond

 

2,569 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *