Polaris 2 kampioen promotie

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen was de sporthal goed gevuld met supporters. Polaris Heren 2 werd door een zege op Hajraa 4 kampioen en promoveerde naar de derde divisie waar het de plaats inneemt van het gedegradeerde eerste herenteam. Voor de dames duurt de spanning na het 3-1 verlies bij Active Rooi nog langer.

De complete herenselectie, inclusief de geblesseerde spelers, was aanwezig en nam tegen HLB/Van Daal 2, dat nog in de race is voor de promotiewedstrijden, op waardige wijze afscheid van de derde divisie. Voor het team uit Den Dungen werd het geen gemakkelijke middag. De selectie van Peter van Bussel wilde het thuispubliek nog één keer laten zien dat de ploeg wel degelijk een potje kan volleyballen en dat lukte zeker. Zelfs de laatste set werd tegen de nummer twee overtuigend gewonnen. In deze laatste set werd afscheid genomen van een vijftal spelers, die hun volleybalschoenen aan de wilgen hangen. Om de beurt werden Tom van Schijndel, Tiago Bezerra, Alex Damen, Peter-Paul de Gucht en Emiel Damen onder luid applaus naar de kant gehaald en vervangen door de jeugdige talenten. Peter van Bussel: “De wedstrijd werd met 17-25, 18-25, 16-25 en 25-15 tegen een veel betere tegenstander verloren, maar dat was vandaag eigenlijk van ondergeschikt belang.” Bij het duel van Polaris 2 tegen Hajraa 4 stond meer op het spel en dit team, dat onder leiding staat van Hans van Steenis liet zien veelkwaliteiten in huis te hebben. De Hajraa teams zijn altijd moeilijk te bespelen en ook in dit duel maakten zij hun faam waar. Tot het tiende punt kon het team Polaris bijbenen. Daarna liet de thuisclub met prima spel geen spaan heel van de Eindhovense studentenformatie en kon na de 4-0 zege via 25-18; 25-12; 25-16 en 25-10 het kampioenschap met promotie gevierd worden.

Dames

Ook voor de dames stond tegen de directe concurrent Active Rooi veel op het spel. Het team van Gylk Jongstra streed om lijfsbehoud maar startte niet fel genoeg en had moeite met scoren. Blokkerend kon de tegenstander aan de buitenkant te gemakkelijk punten maken en de eerste set werd met 25-22 terecht verloren. In de tweede set verhuisde Lisenka van Oorschot naar het midden en dit pakte goed uit. Met 22-25 werd gewonnen maar Polaris liet de tegenstander weer in de wedstrijd komen. Dit kwam in de derde set tot uiting (25-16) en in de vierde set lukten bij Polaris te weinig combinaties. Lange tijd ging het gelijk op maar de buitenaanvalsters kregen de bal op de beslissende momenten niet meer op de grond (25-22). 3-1 verlies. Gylk Jongstra: “Tegen de toppers spelen we goed maar tegen de mindere tegenstanders lukt het ons niet om ons nivo te halen. Volgende week zal het duidelijk worden waar we gaan eindigen. Na de laatste ronde (thuis tegen Volt 2 weten we of we in veiligheid zijn (plaats 9), degradatie moeten spelen (plaats 10) of rechtstreeks degraderen (11e plaats).

Programma VC Polaris zaterdag 21 april Sporthal ’t Hout”

11:15 uur VC Polaris JC 1 – VC Olympia JC Panningen 1
11:15 uur VC Polaris MB 1 – Hovoc Horst MB 1
13:00 uur VC Polaris MB 3 – Flamingo’s’56 Gennep MB 5
13:00 uur VC Polaris HS 3 – VC Volt Land van Cuyk HS 6
15:00 uur VC Polaris DS 1 – VC Volt Land van Cuyk DS 2
17:00 uur DKJO Mierlo HS 1 – Fyrfad Maastricht HS 1
17:00 uur VC Polaris HS 4 – Ovoco OSS HS 1
19:00 uur VC Polaris DS 2 – Bladel DS 1
19:00 uur VC Polaris HS 5 – Spirit Rosmalen HS 4

Bijlage foto:Achterste rij van links naar rechts:

Martijn Jurrius; Mees Sengers; Jelle Jurrius; coach Hans van Steenis met voor hem Roel van Goch; Cas Heezemans; Jaap van Bussel; Mike Boudewijns; Niek Feron en Steff de Vries. Voorste rij van links naar rechts: Yanninck van de Ven; Mike Bijsterveld; Luc van Bree; Thomas van de Ven en libero Mitch Hommerson.

 

2,439 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *