Vuurwerk in Helmond

Vuurwerk

U mag vuurwerk alleen afsteken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Strengere controles

De politie en de Stadswacht controleren de komende tijd strenger op het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane afsteektijden en op illegaal (knal)vuurwerk.

Overlast melden

Er is een handige app waarmee u met uw smartphone overlast kunt melden. U kunt de app downloaden via Appstore en Google Play. De app heet Mobile alert (van Intergraph Corporation). U kunt op de app aangeven op welke locatie u vuurwerk buiten de afsteektijden hoort, zodat de overlastgebieden bij de gemeente duidelijk in beeld komen.

vuurwerk-helmond-1Vuurwerkvrije zones

De gemeente Helmond doet tijdens de jaarwisseling 2018 – 2019 een proef met vuurwerkvrije zones. Dat gebeurt in de omgeving van het Elkerliek ziekenhuis en het dierenpark in de Warande. In deze gebieden mag u ook tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk afsteken. Zo wordt de overlast voor patiënten van het Elkerliek ziekenhuis en de dieren in de Warande zoveel mogelijk beperkt.

Herken illegaal vuurwerk

Wanneer u vuurwerk koopt bij een officieel verkooppunt in Nederland, kunt u er vanuit gaan dat dat vuurwerk legaal is. Legaal vuurwerk is ook te herkennen aan de verpakking. Daarop staat:

  • ‘Geschikt voor particulier gebruik’
  • informatie fabrikant
  • artikeljaar en productiejaar
  • tekst of afbeelding over effect vuurwerk na het afsteken

In de verpakking zit een Nederlandse handleiding.

Ontbreekt deze informatie? Dan heeft u kans dat uw vuurwerk illegaal is. Dat vuurwerk kan erg gevaarlijk zijn. Het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk is ook strafbaar.

Vuurwerk kopen

Vuurwerk kopen mag alleen als u 16 jaar of ouder bent. U kunt vuurwerk kopen op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december.

Onderzoek vuurwerk

Begin november zijn de resultaten bekend geworden van de vuurwerkenquête onder inwoners. Een uitgebreid overzicht van de resultaten vindt u op www.helmond.nl/feitenencijfers (voor optimale weergave openen met Google Chrome).

Maar informatie

1,248 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *