Wat houdt het informatieplatform van Helmond-Ditisonzewijk nu eigenlijk in?

Wat houdt het informatieplatform van Helmond-Ditisonzewijk nu eigenlijk in?

In 2000 staat Herbert von Reth aan de basis van het informatieplatform Ditisonzewijk.nl met de ontwikkeling van de eerste website in de wijk Brandevoort de ‘Brandevoorter Courant’

Wijkraden

Vanuit de verschillende wijkorganisaties werd in korte tijd de “Webmasters Commissie’’ opgericht. Uit wijkraadvergaderingen bleek dat er behoefte was aan een wijkkalender. Met hulp van technici heeft dit geleid tot de ontwikkeling van de tool Wijkkalender.nl, gevolgd door Wijkfoto’s.nl en Startpagina.nl. Als gevolg van het succes werd in 2012 op verzoek van de wijkraad Mierlo-Hout hetzelfde platform gebouwd zoals in de wijk Brandevoort en vandaar uit werd later het concept verspreid over alle wijken in Helmond.

Veiligheid

Snelle technologische ontwikkelingen veranderen de veiligheidseisen van internet in hoog tempo. Meerdere wijken toonden interesse. Dit heeft ertoe geleid dat in samenwerking met onze developer de tools zijn doorontwikkeld en voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Momenteel maken alle Helmondse wijken gebruik van dezelfde online tools van Ditisonzewijk

Visie Ditisonzewijk.nl

Het voornaamste doel van het online informatieplatform, inmiddels met 20 vrijwilligers en stagiaires, is de wijkbewoner te voorzien van alle gewenste informatie in haar eigen wijk. Het is een interactief digitaal platform waar vraag en aanbod in de wijk online samenkomt, op alle apparaten en 24/7 toegankelijk is. Met onze developers werken we met veel passie aan de doorontwikkeling van het platform. Helmond-Ditisonzewijk heeft nu voor iedere wijk een informatieve Facebookpagina, een Burger-alert-pagina,-Twitter,-YouTubekanaal,-Instagram,-Google+, en een Blog en Vlogkanaal.

Participatie en interactie

De gratis gebruiksvriendelijke tools met de meest complete Agenda van Helmond zijn geschikt voor verenigingen, gemeenten, instellingen, groeperingen en bedrijven om op effectieve en efficiënte wijze te communiceren met de wijkbewoners. www.ditisonzewijk.nl streeft naar een optimale participatie en samenwerking met alle partijen in de wijk en daagt wijkbewoners uit tot interactie en het aanreiken van interessante burgerinitiatieven.

ditisonzewijk-helmond-print-19-2-2018Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op YouTube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal: KLIK HIER!

2,016 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *