Polaris heren in kopgroep

De heren van Polaris blijven verrassen in de 3e Divisie. Na vier duels draaien ze mee in de top vier na een fraaie 1-3 zege bij Stravoc/Weert. De dames vonden in Heerlen hun juiste ritme niet en verloren met 3-1 bij Landgraaf.

Polaris leek een lastige middag te gaan krijgen door de blessure van Cas Hezemans, een vaste waarde in het team. Niets bleek minder waar. De 14-jarige Mees Sengers verving hem met verve. Na een paar punten spelen in de eerste set bleek al dat de tegenstander passend minder sterk was. Polaris zag die kans en liep snel uit naar 5-13. De rest van de set was een formaliteit en ging met 18-25 naar de Helmonders. In de tweede set konden de tegenstanders tot 7-7 bijblijven. Daarna nam Polaris het heft weer in handen. Er werden weliswaar individuele foutjes gemaakt, maar als team kwam het niet in de problemen. Met 22-25 kwam het einde. In de derde set werd het spelverdelen overgelaten aan Luc van Bree. Deze 17-jarige door Polaris opgeleide speler leidde zijn team naar een eclatante 11-25 zege. Het jonge team met drie spelers van 17 en een van 14 binnen de lijnen liet duidelijk zien dat de herenteam op de goede weg is. In de vierde set was de concentratie verdwenen. Steff de Vries maakte zijn debuut en speelde de hele set. Met de overwinning op zak en positiewisselingen in het team ontstond een rommelige set, die dan ook verloren ging met 25-17. Door de 1-3 zege sloot Polaris zich aan bij de kopgroep en daarmee hadden zelfs kenners geen rekening gehouden. Het komende weekeinde is het team – evenals de dames – competitievrij.

DAMES

Na de geweldige wedstrijd van vorige week liet Polaris zaterdag teveel onnodige fouten zien en kwam het team scorend en passend simpelweg te kort. Daarbij kwam dat aanvaller Daphne Hoebink de komende acht weken in verband met een blessure niet van de partij is wat in de strijd tegen Landgraaf duidelijk merkbaar was. Het was wat onwennig in het begin en scorend liet de ploeg te weinig zien en liep daardoor snel achter de feiten aan (25-14). In set 2 wisselde Juul Knapen met Orly Sanders van positie, waardoor de aanval meer mogelijkheden had. Op de beslissende momenten verdedigde het team onder de maat of maakte men het aanvallend niet af (25-22). Coach Gylk Jongstra: “In de derde set knokten we wat we konden, maar het was simpelweg te weinig voor dit nivo. Dit gaf wel de mogelijkheid om aan het einde de 13-jarige Isa Strijks binnen de lijnen te brengen. Lisenka zorgde met haar ervaring voor wat meer rust en sturing aan de jonkies (25-16). Dit had in de laatste set tot gevolg dat het team toch meer vertrouwen in zichzelf kreeg en beloond werd met een winstpunt (21-25).

Programma VC Polaris zaterdag 20 oktober Sporthal ’t Hout

12:45 uur VC Polaris JB 2 – VOLT Land van Cuyk B 1

12:45 uur VC Polaris MC 3 – OVOCO Oss C 1

14:45 uur VC Polaris MC 2 – Vollan ’65 Langeboom MC 1

14:45 uur VC Polaris MB 2 –    VCE/PSV Eindhoven MB 2

17:00 uur VC Polaris MB 1 – ODI Middelbeers MB 1

17:00 uur VC Polaris DS 3 – VC Verrekijker Oirschot DS 1

19:00 uur VC Polaris HS 5 – Nuvoc Veldhoven HS 4

967 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *