Vanmorgen om 5 uur schrokken de omwonenden van de AH aan het Dierdonkpark in Dierdonk wakker door een enorme knal. Het bleek te gaan om een plofkraak gepleegd door vermoedelijk 2 daders.

 

Omdat onduidelijk is of alle gebruikte explosieven zijn ontploft, of dat er mogelijk nog niet ontplofte explosieven onder het puin liggen was de EOD, Explosieve Opruimings Dienst, gewaarschuwd. De EOD heeft geen explosieven meer aangetroffen. Het puinruimen is begonnen en het gat in de muur zal worden dicht gemaakt. De Coendersberglaan zal nog een enige tijd afgesloten zijn voor verkeer. Wanneer de Albert Heijn open zal gaan is nog niet duidelijk. De Ondernemer heeft nog niet binnen kunnen kijken en weet ook nog niet in wat voor staat zijn winkel verkeerd.

Geldautomaat

Volgens een woordvoerder van ABN AMRO zal de gekraakte geldautomaat niet meer terug keren. Deze stond namelijk al op de lijst om weggehaald te worden. Het weghalen van de resten zal nu worden verspoedigd.

Politie Helmond

De geldautomaat bevind zich in het pand van de Albert Heijn aldaar en gelukkig zijn er in de directe nabijheid geen woning. De schade is groot, maar gelukkig is er geen persoonlijk letsel.

Op dit moment wordt er door de explosieven specialist, recherche en forensische opsporing nader onderzoek gedaan. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt. Vermoedelijk is er sprake van 2 daders die weggereden zijn op een scooter in de richting van Waterleliesingel.

De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. Vermeld wel even ons registratienummer: PL2100-2019229251.

714 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *