• IMG_1770 (Kopiëren)
  • IMG_1761 (Kopiëren)
  • IMG_1756 (Kopiëren)

Vandaag, de 21e maart was het spannend in de Cacaofabriek. Deze middag vond de finale plaats van het voorlezen door brugklassers. Er waren in het verleden voorleeswedstrijden gehouden op de basisscholen en daar kwamen vijf winnaars uit die kans maakten om door te gaan naar de provinciale finale in Goirle. Het waren niet alleen Helmondse scholen die een winnaar leverden. Het waren Joep Verouden van het Alfrinkcollege uit Deurne,  Jorrit Lemmen van het Varendonckcollege uit Asten, Tesnim Al Hazina van het Dr. Knippenbergcollege uit Helmond, Lonneke Vriens van het Peellandcollege uit Deurne en ten slotte Kiara Gubbels van het Vakcollege uit Helmond. Het beloofde een spannende finale te worden want alle vijf de leerlingen stonden hoog genoteerd in de lijst van de beste voorlezers.

De jury bestond uit niemand minder dan de bekende boekenschrijfster Marlies Slegers, die al ruim veertig boeken had geschreven, zij was tevens de voorzitster van de jury. Juliette de Man van het Speelhuis in Helmond en Jesse Rooijakkers het de Cacaofabriek. De presentatie lag in handen van de charmante Hester Dadema van het Helder Theater uit Geldrop. Van de organisatie (bibliotheek Helmond de Peel) waren Bettina Bus en Simone de Man aanwezig.

De zaal was zo vol met leerlingen die “hun kampioenen ”  kwamen aanmoedigen en steunen, dat er geen plaatsje meer vrij was. Dus zaten ook aan beide kanten van de zaal de leerlingen op de trappen.

De voorlezers kregen ongeveer tien minuten de tijd om een stukje voor te lezen uit hun favoriet boek. Dat was inclusief het wisselen van de stoel, een korte introductie waarin de lezers vertelden wat voor een boek het was en een praatje met de presentatrice. Dus kwam de tijd voor het voorlezen op ongeveer vijf minuten.

De zaal was afgeladen vol met leerlingen maar er waren natuurlijk ook veel opa’s en oma’s aanwezig en ouders. Ook zat de zaal vol met leraren en juffen van de scholen. Tussen twee voorlezers door vroeg de presentatrice even vlug aan een oma wat zij er van vond. Er werd niet veel geantwoord, de oma werd er gewoon emotioneel van toen haar kleindochter had voor gelezen. Nadat de vijf kampioenen hun voorleesbeurt hadden gehad trok de jury zich even terug voor beraad, wat op zich toch nog ruim een kwartier duurde. En eindelijk kwam er een eind aan de spanning toen de jury terug kwam. Maar toen de voorzitster de winnares bekend maakte klonk er een gejuich dat leek wel op een forse donderbui. De winnares was geworden Tesnim Al Hara van het Dr. Knippenbergcollege. Zij schrok er wel wat van. Dit had zij nooit verwacht. Maar het juryrapport was uitmuntend en beslissend. Nu mag de kersverse winnares naar de Provinciale finale in Goirle die op 12 april plaatsvind. Mocht zij daar ook nog eens winnen, dan gaat zij door naar de landelijke finale in Utrecht die op 25 mei plaats vind. Maar zover is het nog niet. We houden haar wel in de gaten….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

587 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Bettina Bus Reply

    Mooi stuk over een (weer) geweldige activiteit met jongeren. Dank hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *