Helmond is enthousiast, we hebben de boot niet gemist!

In eerste instantie leek Helmond er bekaaid vanaf te komen. Het prachtige Helmondse Drakenbootfestival georganiseerd voor en door Helmonders zou niet doorgaan vanwege een te lage subsidie en tekorten in de exploitatie. Een ‘sobere reddingspoging’ vanuit de gemeenteraad zou niet voldoende mogelijkheden hebben geboden, zo werd geschreven.

De fractie van de VVD vroeg zich in de gemeenteraadsvergadering van begin februari echter al hardop af of er echt geen mogelijkheid was om het festival op de oude locatie te organiseren? Wethouder Erik de Vries gaf toen nog aan dat dit heel moeilijk zou zijn. Maar heel moeilijk bleek uiteindelijk niet onmogelijk en zo sober bleek deze reddingspoging om een opening te forceren uiteindelijk ook niet te zijn. Juist door de gedwongen verplaatsing naar de Kasteeltuin kreeg de organisatie met veel hogere kosten te maken en kon men de financiering niet rond krijgen. Het voorstel van de VVD bood de Rotary en de gemeente juist een opening om constructief met elkaar in gesprek te gaan. De bakens werden verzet en de gemeente ging overstag. Uiteindelijk werd besloten het festival toch op de oude locatie te organiseren. Daar kan immers met 3 boten tegelijkertijd worden geracet. De opbrengsten nemen hierdoor toe, wat de Rotary de mogelijkheid biedt om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Vanwege bouwwerkzaamheden zal het festival zich nu wel meer op de kade gaan richten.

De stad vist dus niet achter het net en we kunnen straks op 15 en 16 juni weer gaan genieten van een fantastisch waterspektakel, dat staat als een paal boven water!

Theo Manders
Raadslid
VVD Helmond

Vergadering

Registratie:  Dhr. v.d. Burgt doet zijn suggestie vanaf 59:24 min.

896 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *