Help Stichting Lief in Helmond

Help Stichting Lief in Helmond

In Helmond leven meer mensen in armoede dan het landelijk gemiddelde. Kinderen kunnen hier niets aan doen, maar lijden er wel onder. Hun ouders hebben geen geld voor leuke kleding, speelgoed, uitjes, cadeautjes, soms zelfs niet eens voor eten. Stichting Lief probeert deze kinderen en hun ouders te helpen. Help ook mee!

Hoe doet Stichting Lief dat?

stichting-lief-1Wij helpen op verschillende manieren: wekelijks zamelen wij brood en fruit in, dat we verdelen onder degenen die bij ons staan ingeschreven. Met hulp van plaatselijke supermarkten en detailhandelaren delen we in december kerstpakketten uit. Bij onze winkel in Mierlo-Hout worden daarnaast dagelijks gebruikte kleding en speelgoed afgegeven. Onze vrijwilligers sorteren deze spullen en stallen alles mooi uit in de winkel. Mensen die bij Stichting Lief ingeschreven staan mogen hier twee keer per jaar, in het zomer- en winterseizoen, kleding en voor speciale gelegenheden als Sinterklaas, Kerstmis en verjaardagen cadeautjes voor de kinderen uitzoeken. Met onze stichting De Toverwens laten we wensen van kinderen uitkomen. Ieder kind verdient namelijk af en toe een extraatje. Via onze website kunnen kinderen iets wensen dat ze heel graag willen, een leuke activiteit of een speciaal cadeautje. Particulieren of bedrijven kunnen deze wens vervolgens laten uitkomen.

Doe iets voor minima én voor het milieu!

Máár, en dat kunnen we niet genoeg benadrukken, iederéén kan in onze winkel terecht voor mooie kleding, speelgoed, (kinder)boeken en cadeautjes! Hergebruik van kleding en speelgoed past natuurlijk uitstekend in een milieubewuste levensstijl. Wij hanteren kleine prijsjes, voor elke portemonnee hebben we iets leuks. Met het geld dat we hiermee verdienen betalen we de vaste lasten van de winkel en organiseren we leuke activiteiten voor de minima.

Hoe kunt u helpen?

Wilt u ook een steentje bijdragen, graag! Heeft u kleding of speelgoed dat u zelf niet meer nodig heeft, maar dat er nog prima uitziet, lever het in bij Stichting Lief tijdens de openingstijden van de winkel. Let op, ook mensen met een kleine beurs willen graag spullen die heel, compleet en schoon zijn. Donaties zijn zeer welkom. Misschien kunt u met uw bedrijf of als particulier de wens van een kind wel laten uitkomen! Of kom shoppen in onze winkel, ook daarmee helpt u ons enorm!

Minima in Helmond kunnen zich bij Stichting Lief aanmelden door in de winkel langs te komen met de inkomensverklaring van de gemeente of een budgetplan, of door via instanties zoals bewindvoering, Lev-groep of schuldhulpverlening een aanvraag te doen. Op hun eerste aankoop in de winkel ontvangen ze hiermee eenmalig 50% korting (tot een maximaal aankoopbedrag van 15 euro). Kinderwensen kunnen worden ingediend of vervuld via de website. Onze winkel is te vinden aan de Calsstraat 2 in Helmond, we zijn open van dinsdag t/m vrijdag, 11.00-17.00 uur. Meer informatie? Kijk op www.stichtinglief.nl, www.detoverwens.nl of kom naar de winkel.

Tekst: Jessica Bell, Marbel Tekstverwerking


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

E.mail:  info@ditisonzewijk.nl
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

506 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *