De Nationale voorleesdagen zijn weer voorbij. Op diverse scholen werd voorgelezen door wethouders en zelfs burgemeester Blanksma las voor  op een school. Ook ook in bibliotheken waren er middagen waar de kinderen naar verhalen konden luisteren. Deze middagen werden allemaal goed bezocht. Maar aan alle leuke dingen komt een einde, dus ook aan de voorleesmiddagen.

Zondag 2 februari was in bibliotheek Helmond de Peel de laatste voorleesmiddag. Deze middag werd op een speciale manier afgesloten. Te gast was verhalenvertelster Annie uit Veldhoven. Annie is een vriendelijke, goedlachse dame die heel erg goed met kinderen weet om te gaan. Zij is vaak te gast op scholen, in bibliotheken en vakantieparken.  Zelf was zij vroeger juf aan een mbo-school.

Grapjes

De kinderen werden vriendelijk ontvangen door Annie. Zij vroeg alle kinderen naar hun naam. Die wilde ze graag onthouden. De kinderen moesten wel lachen om die  ‘voorlees mevrouw’ en haar grapjes.  Annie de verhalenverstelster zat op de rand van het podium, dicht bij de kinderen. Ze vertelde over de kikker die een eend wilde schilderen. Maar het lukte niet goed en toen begon de kikker te mopperen op zichzelf. Tot er ineens en grote donderwolk boven het hoofd van de kikker verscheen. Zo werden de kinderen mee genomen in de dierenwereld. Ze waren een en al aandacht. Annie haalde tijdens het vertellen enkele dieren erbij. Het verhaal werd steeds mooier en de kinderen werden steeds stiller. Zij luisterden geboeid naar wat de kikker mee maakte. Het verhaal eindigde met een goede afloop en toen het zonnetje weer verscheen boven de kikker was iedereen opgelucht.

Beloning

Als beloning kregen de kinderen nog een eendenpoppetje om op de vingertop te zetten. Daarmee kunnen ze zelf ook een verhaaltje verzinnen over de eend, de kikker en de andere dieren. Het voorleesproject was een groot succes.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

126 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *