Dit weekend (25 en 26 mei)  vond er weer de zeskamp plaats en het beloofde een strijd vol sportiviteit en fanatisme te worden.

Op de zaterdag was er een sportdag voor de jeugd van Scouting Helmond-Noord. Het ging er vrolijk en sportief aan toe, iedereen wilde de beste zijn. En aan de variatie van de spellen zou het niet liggen. Er waren behoorlijk veel verschillende spellen. Vaak ging het ook om de behendigheid en balans. Uiteraard waren de twee favoriete springkussens aanwezig met vooral veel water. Maar er waren ook balansspellen. Met vijf mensen op de lange lat een parcours afleggen, evenwichtsspellen met blokken en een grote schommel en veel meer. Als laatste spel was het beruchte stokhangen aan de beurt. Dit kostte buiten de adem ook veel spierkracht.

Aan het eind van de middag was er nog een feestelijk tintje. Er waren drie leiders (twee heren en een dame) die hun jubileum vierden bij de Scouting. Zij hebben al veertig jaar als vrijwilliger gewerkt en was het dus tijd voor een bedankje. Zij werden met mooie woorden en een geschenkje van wethouder Harrie van Dijk in het zonnetje gezet.

Op zondag ging de strijd nu tussen verschillende Scoutingclubs uit de regio. Maar het werd niet minder fanatiek en spannend. Vooral het laatste spel van het eerder genoemde stok hangen bleek erg spannend. Menig deelnemer had een vuurrood hoofd. Na het spel ging de jury in beraad om de uitslag te bepalen. De winst ging naar alweer (schijnbaar vaker gewonnen) de sportievelingen met de naam Warriors. (waar zij vandaan kwamen moet ik u schuldig blijven). Zij spraken af volgend jaar weer mee te doen maar nu met een sterker en sneller team als dit jaar. Dat belooft dus wat…

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Noord-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.helmond-noord.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Noord
Twitter: Ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

697 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *