Op een kale zandvlakte op Suytkade  hingen drie vlaggen lichtelijk heen en weer te wapperen. Het is 20 maart, de dag dat de bouw van achtentwintig woningen van project Suytkade zal worden geopend. De nieuwe  en aanstaande bewoners stonden een beetje onwennig bij elkaar en keken om zich heen. Maar toen presentatrice Christel de Laat hen welkom heette en iedereen aan elkaar voorstelde werd het wat gemoedelijker. Christel wachtte tot iedereen aanwezig was en legde via een mobilofoon uit wat eigenlijk de bedoeling was.

Zij vroeg de jongste en oudste aanstaande bewoner naar voren te komen, liet hen plaats nemen bij een vlag en zei op haar vriendelijk Brabantse manier: “we gaan de vlaggen hijsen en als zij boven zijn tel ik tot drie en dan moeten jullie, het publiek, de confetti laten knallen.”  De vlaggen werden gehesen maar halverwege liet iedereen zijn confetti knallen. “oh, dat is al snel” was haar reactie.

De mensen werden verzocht allen naar het hotel te lopen waar de officiële borrel zou worden gedronken. In de zaal van het hotel vroeg Christel de wethouder (Gaby van den Waardenburg) naar voren voor een openingsspeech en kort daarna nam de heer Hulscher van bouwbedrijf van Wanrooij het woord. Die wenste iedereen veel geluk en plezier in hun aanstaande nieuwe woningen, die waarschijnlijk volgend jaar mei of juni klaar zullen zijn. Tot slot nog even een toast en daarna konden de mensen met elkaar  kennis maken en eventuele vragen stellen aan de mensen van het bouwbedrijf en de aannemer.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

758 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *