Op 26 januari werd er op Berkendonk weer het NK veldrijden gereden voor de jeugd van zeven tot veertien jaar. De organisatie, R&TC Buitenlust in samenwerking met de KNWU was dik tevreden. Alles wat een mooi en sportief parcours kon hebben was aanwezig: zand, gras, heuvels en het beruchte stuk bos. Het publiek, veel ouders, oma’s en opa’s, stonden een beetje te blauwbekken van de kou want er stond een fris windje en de lucht werd steeds donkerder. Dus de tenten met koffie zaten overvol. Er was zelfs een dame die de wedstrijden met haar hondjes wilden zien en had de twee keffertjes maar lekker warm in een kinderwagen gestopt.

De wedstrijden waren erg spectaculair want er werd flink geschreeuwd, geroepen en soms getroost, want er waren natuurlijk ook valpartijen. Na elke race werd er de prijs uitgereikt van die klasse en dit werd natuurlijk gedaan door wethouder van sport, Harrie van Dijk.

Het is onmogelijk om alle winnaars te noemen in dit verslag vanwege het aantal deelnemers, dat waren er ruim 350 jeugdige renners uit heel Nederland en dus ook een paar uit Helmond. Opmerkelijk was wel de ijzersterke race van de 9-jarige Damy van den Bogaard uit Helmond. Zij liet ook al in het begin van de race iedereen ver achter zich. En zij was er ook echt heel blij mee. Het was dik verdiend, maar elke deelnemer heeft keihard gereden en gestreden en het was een mooi gezicht, al die sporters in een mooi gebied…

838 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *