Tijdens de opening van de nieuwe expositie op vrijdag 4 oktober was het een drukte van belang in de trouwzaal van het kasteel. Helmond kreeg er weer een mooie expositie bij.

Voorzitter Wim Raaijmakers van Stichting openluchtgaleries Helmond heette iedereen welkom en hij was blij dat er zoveel mensen aanwezig waren bij de onthulling van twee nieuwe foto’s van de expositie over de Helmondse auto-industrie. Er waren enkele bekende personen aanwezig zoals Lex Boon, directeur van de Automotive Campus, Ton van de Meulenhof ( die dankzij zijn enorme fotoarchief vele mooie foto’s leverde over de geschiedenis van de auto-industrie in Helmond ) en wethouder Antoinette Maas die de expositie officieel kwam openen.

In 1919 begon de autogeschiedenis in Helmond, met de eerste activiteiten van en met auto’s in de Kerkstraat-zuid waar de familie van der Meulen-Ansems hun garage begon. In 1975 begon de Volvo met een hoofdkantoor en ontwerpafdeling op de terreinen waar nu de Automotive campus is gevestigd. Het gebied bij de Campus is nu groot en uitgebreid met diverse bedrijven. Er staat nu het eerste waterstoftankstation van Nederland en het bedrijf Lightyear produceert er de gezinsauto op Zonne-energie.

Na de onthulling van de twee nieuwe foto’s die in de vitrines komen te hangen, verzocht de heer Raaijmakers iedereen mee te lopen naar de expositie om daar de foto’s te plaatsen. Deze expositie van foto’s zijn te zien onder de Kasteel-traverse brug, naast de fietsenstalling De foto’s vertellen het hele verhaal over een interessante autogeschiedenis van Helmond. Het is beslist de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. Te zien is ook de luchtfoto van de Automotive campus zoals het in de toekomst er uit zal gaan zien….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

441 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *