In het Tienerhuis werd op woensdag 15 mei weer het jaarlijkse Klien It congres van Green4life gehouden. Buiten de vertegenwoordigers van Blink en van de gemeente Helmond was natuurlijk ook een team van Green4life aanwezig. Het team, Petra Hovestadt, Jeanette Bos, Majelle en Ellen Janssen hadden het allemaal goed geregeld. Bij aankomst werden de leerlingen ontvangen door Eef van de gemeente Helmond en Emelie van het Tienerhuis.

Er waren ruim honderdtwintig leerlingen aanwezig van de scholen De Vlier, de Montessorischool, de Korenaar en de Silvester-Bernadette. Het programma bestond uit diverse onderdelen: er kon tandpasta worden gemaakt, er werd een quiz gehouden en buiten waren er demonstraties van enkele vuilniswagens. De grote vuilniswagen die kliko’s leegt en zakken ophaalt en de veegwagen die regelmatig door de straten rijd. Er was genoeg te beleven dus.

Via een workshop kon men tandpasta maken. De workshop werd georganiseerd door Zero Waste Nederland, een platvorm dat sinds 23 maart 2018 bestaat en als doelstelling heeft om afvalvermindering te promoten en te bevorderen.

Buiten bij de vuilniswagens konden de leerlingen zien hoe alles in het werk gaat, maar de belangrijkste tip die zij mee kregen van de chauffeurs was wel dat je altijd erg goed moest opletten bij een vuilniswagen en er helemaal niet te dicht bij mag gaan staan. Tot slot mochten zij zelf een keer een kliko legen maar wel onder het strenge toezicht van de bemanning.

Eenmaal na de pauze was er nog een quiz met vragen  waarop twee antwoorden konden worden gekozen: A of B. De twee dames die de bordjes vast hielen werden dan ook het A’tje en het B’tje genoemd. Tenslotte was het na de quiz tijd om weer naar huis of school de gaan maar de leerlingen hadden het er best naar de zin want enkelen bleven in het Tienerhuis om te gaan steppen of skaten. In ieder geval was het zeker een leerzame ochtend geweest.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

733 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *