Beeldhouwsymposium met Iraanse en Syrische beeldhouwers

In de ateliers van Jan van de Pol (Helmond) en Cees Meijer (Aarle-Rixtel) wordt van 14 tot 24 september voor de 7e keer een internationaal beeldhouwsymposium georganiseerd. Jan en Cees wonen vlak bij elkaar, “op een steenworp”. In de zes voorbije edities nodigden de twee beeldhouwers telkens vier collega’s uit van over heel de wereld om met hen te werken en te exposeren. Dit keer is het een speciale editie. De deelnemers zijn afkomstig uit Iran en Syrië. Ze verblijven in Nederland op basis van een vluchtelingenstatus. Door hen uit te nodigen willen de beeldhouwers bijdragen aan een onderlinge uitwisseling van culturen. Ze hopen ook een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de integratie van hun collega’s in Nederland. Ieder werkt 10 dagen aan eigen beeld in steen: harde kalksteen, hardsteen, marmer, misschien graniet. In de twee weekenden wordt een expositie georganiseerd. De expositieweekenden vallen samen met de kunstroute Laarbeek. De organisatie nodigt iedereen uit om de expositie te bezoeken. Maar ook tussendoor kun je dagelijks komen kijken hoe een stenen beeld tot stand komt. Tijdens de expositie is naast de beelden die gemaakt zijn op het symposium ook reeds bestaand werk van alle kunstenaars te zien.

Zondag 17 september van 13.00 tot 17.00 uur is er een bijzondere ‘culturele’ middag. Burgemeester Elly Blanksma (Helmond) opent om 14.30 uur op locatie Jan van de Pol officieel het symposium. Tijdens deze opening biedt de Iraanse beeldhouwer Nasr Azahrmehr de burgemeester en de stad Helmond als dank voor het symposium een door hem gemaakt beeld aan. De hele middag zijn er festiviteiten met o.a. Syrische en Iraanse hapjes, Iraanse tapijtknoopster, Syrische luitspeler, Syrische gitaarspeler, Iraanse schilderijen, Syrische waterpijptent, Iraanse muziek. U mag dit niet missen en de toegang is net als het hele symposium gratis. Deelnemende beeldhouwers: Anes G Aljebai uit Syrië, Nasr Azahrmehr uit Iran, Ziad Anbarra uit Syrië, Jan van de Pol uit België/Ned, Mitra Jashni uit Iran en Cees Meijer uit Nederland. Expositieweekenden: 16/17 en 23/24 september. Ateliers: Jan van de Pol, De Wolfsputten 4, 5709 PB Helmond. Cees Meijer, Bakelse weg 14, 5735 SC Aarle-Rixtel. Het symposium komt mede tot stand door subsidie van de stad Helmond en het Prins Bernard Cultuurfonds.

www.deloop.eu

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,702 totaal aantal vertoningen, 10 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *