Aandacht voor mantelzorgers in tentoonstelling Mantel der Liefde in Helmond

Aandacht voor mantelzorgers in tentoonstelling Mantel der Liefde

Donderdag 28 juni 2018

Begrip, aandacht, een hart onder de riem, mantelzorgers in het zonnetje. Dat beoogt de tentoonstelling Mantel der Liefde, die van 4 juli tot en met 30 oktober 2018 te zien is in Bibliotheek Helmond – De Peel. De foto’s zijn gemaakt door Ilse Wolf. Zij kwam op het idee voor de expositie door haar ouders: haar vader mist een arm, haar moeder helpt hem zoveel mogelijk. Ook in de tentoonstelling moeten bezoekers elkaar helpen, willen ze de foto’s kunnen zien. De een draait ze om, zodat de ander kan kijken.

Foto: Copyright Mantel der Liefde Ben Feenstra

Mantel der Liefde laat twaalf lastige en vrolijke mantelzorgsituaties zien. Een hond als mantelzorger, een kleinzoon, partners en kinderen. Alle mensen die gefotografeerd zijn, zijn geïnterviewd door Carla van Gaalen. De interviews zijn onderdeel van de expositie. Merel van der Linden bedacht het concept en maakte het ontwerp waarin bezoekers elkaar helpen om de foto’s te zien.

16.000 mantelzorgers in Helmond

Het aantal mantelzorgers neemt steeds verder toe. Geschat wordt dat er in Helmond 16.000 mantelzorgers zijn. Vaak gaat het om zorg voor familieleden of andere naasten. Dat is emotioneel en fysiek zwaar. Daarbij hebben de meeste mantelzorgers een eigen gezinsleven,  werk en/of school. Deze inwoners staan daarom vaak onder grote druk. Veel organisaties in Helmond en de gemeente doen er alles aan om mantelzorgers en mensen die hulp nodig hebben, zo goed mogelijk te ondersteunen.

Kinderen

Geschat wordt dat ongeveer 10% van de mantelzorgers jonger is dan 18 jaar. Deze kinderen hebben vaak moeite om de zorg met school te combineren, waardoor hun schoolprestaties verslechteren. De tentoonstelling heeft daarom extra aandacht voor deze jongeren door middel van een gratis educatieprogramma en een kijkwijzer voor het voortgezet onderwijs. Met dit programma kunnen scholen het mantelzorgen door kinderen bespreekbaar maken.

Mantel der Liefde: tot 30 oktober 2018, bibliotheek Helmond-Peel (Watermolenwal 11). Toegang is gratis. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 10.00 – 17.00 uur (vrijdag tot 20.00 uur). Vrijdag 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus is de bibliotheek op vrijdagavond gesloten. www.helmond.nl

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,246 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *