Aanmelden voor NightRun en Lightrun in hartje Helmond

De Helmondse Atletiekclub H.A.C. organiseert op zaterdagavond 20 mei in samenwerking met Stichting JIBB de 2e NightRun in het hart van de stad. In het Helmondse centrum worden straten afgezet waar normaal gesproken auto’s en fietsers de weg gebruiken. Dit wordt nu voor één avond het terrein van honderden lopers, zowel jongeren als volwassenen. Een unieke kans voor de inwoners van Helmond en omgeving om hun beste beentje voor te zetten en er een sportieve maar vooral ook een gezellige avond van te maken. De organisatie verwacht dit jaar een duizendtal deelnemers aan de start. Hierbij wordt vooral veel meer jeugd verwacht als vorig jaar. Dit met medewerking van de basisscholen en stichting JIBB.

Voor de jeugd van 6 tot 12 jaar wordt een route van 1 kilometer uitgezet, “Lightrun” genoemd. De start hiervan is om 20.00 uur aan het Havenplein. Hen wacht een mooie medaille bij de finish en prijzen voor de winnaars. Iedereen vanaf 13 jaar kan meedoen met de “Nightrun”(en h) Hiervoor is een route van 5 kilometer door de stad uitgezet. Deze kan 1x, 2x of 3x gelopen worden. De start van de “Nightrun” is om 21.00 uur, ook op het Havenplein. De route loopt via de Steenweg, over de Traverse, Kerkstraat, Kluisstraat, Molenstraat, Pastoor van Leeuwenstraat, Heistraat richting Markt en via de Veestraat en Kasteeltuin weer retour naar het Havenplein waar de finish is. De gehele route wordt tijdens de loopwedstrijd afgezet en zal dus vrij zijn van verkeer. Hoofddoel van de Lightrun en Nightrun is om met zoveel mogelijk jeugdige lopers en volwassenen uit Helmond en omgeving er samen een gezellig en sportief evenement van te maken.

Vorig jaar was het een groot succes en deden o.a. burgemeester Blanksma en de wethouders Frans Stienen en Margreet de Leeuw mee en gaven hiermee het goede voorbeeld. De horeca in het centrum ondersteunt het initiatief, maar ook andere ondernemers langs de route helpen mee. Er is bewust gekozen voor een avondrun vanwege de sfeer en omdat het een prachtig lint oplevert van honderden lopers in neonkleuren en verlichting. De mooiste verlichte en uitgedoste loper(s) of groep ontvangen een prijs. Aansluitend aan de Nightrun worden de uitslagen bekend gemaakt, de prijzen uitgedeeld en volgt een gezellige avond voor alle deelnemers en vrijwilligers. Bedrijvenloop Tegelijkertijd met de individuele lopers, is er de NightRun Bedrijvenloop voor Helmond en omgeving. Dit biedt bedrijven en organisaties, maar ook verenigingen, de kans zich sportief te profileren.

Hen wordt gevraagd om hun medewerkers, leden en relaties in beweging te laten komen en deel te nemen. In 2016 deden onder andere de Rabobank, fysiotherapie Maarten van Berlo, Medifit, Zabolak, IGO Post en Gemeente Helmond mee aan de bedrijvenloop met 1 of meerdere teams. Welk team van 5 lopers gaat deze bedrijvenloop winnen en gaat er met een mooie beker vandoor? Meer informatie over de route, parkeren, inschrijven enz. vindt u op de website van de Helmondse Atletiekclub www. hac-helmond.nl Inschrijven op de dag zelf is ook nog mogelijk bij het secretariaat. Bent u wel enthousiast geworden, maar loopt u niet mee? Misschien wilt u dan wel helpen? De organisatie heeft vooral nog verkeersregelaars nodig. Meldt u zich dan aan via nightrun@hachelmond.nl Alle vrijwilligers worden door de organisatie goed verzorgd en met respect behandeld.

weekkrant-de-loop-logo-1

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

1,805 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *