• nieuwjaarsconcert-2018-rotary-diow-jason-gerritsen (17)
  • nieuwjaarsconcert-2018-rotary-diow-toon-van-de-wijk (9)
  • nieuwjaarsconcert-2018-rotary-diow-toon-van-de-wijk (4)

Het is inmiddels een traditie: het Nieuwjaarsconcert op de tweede zondag in januari in het ROC Ter Aa. Het nieuwjaarsconcert is een prachtig initiatief, mogelijk gemaakt door de Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, in samenwerking met de Gemeente Helmond en vele sponsors.

Peter de Witte opent de avond namens de Rotary club en heet iedereen van harte welkom bij het 13e concert. Daarbij vernoemt hij de school, die landelijk derde werd in de landelijke keuzegids voor het MBO, de leden van de Rotary, de vrienden uit Duitsland, België en de vele sponsors die zich dit jaar weer hebben gemeld, zodat aan 8 goede doelen een cheque kan worden overhandigd.

Burgemeester Elly Blanksma sprak in haar toespraak over het belang van de nuancering in het maatschappelijk debat. “Laten we uitgaan van een ‘grotere wij’ en een ‘kleinere ik’. Laten wij meer kleurrijk en genuanceerd denken en spreken, in plaats van zwart-wit denken, gebaseerd op één enkel (denk)beeld.

Hier op het ROC in Helmond geven studenten ook steeds meer blijk van een genuanceerde toekomstvisie, vanuit een kleurrijker denken. Laten wij dit als stad omarmen en ook in de praktijk brengen.”

Gertjan Aarts, voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) benoemde de doelstellingen van dit bijzondere nieuwjaarsconcert. “De stad Helmond biedt jaarlijks een uniek concert aan, ‘the place to be’ in Helmond bij het begin van het nieuwe jaar. Het is belangrijk om lokale maatschappelijke en culturele doelen financieel te ondersteunen. Dit concert maakt ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties mogelijk.

Muziek en zang

Na een gezellige ontvangst in de foyer met een heerlijk glaasje prosecco mochten de bezoekers, gedirigeerd naar een van de nieuwe stoelen, plaatsnemen om ruim een uur te genieten van een prachtig concert. Zoals elk jaar anders, maar van een zeer hoge kwaliteit.

Het orkest Sinfonia Rotterdam, onder leiding van Conrad van Alphen, bracht de muziek in samenwerking met het koor Whisful Singing én het Helmonds Vocaal Ensemble o.l.v. Jeroen Felix. Het werd een ‘oorstrelende’ middag!

Prijsuitreiking

Na het prachtige concert werden de prijzen uitgereikt en werden er, tot verrassing van twee aanwezigen, geen zes maar acht prijzen uitgereikt.

  • Stichting Lambertusconcerten kreeg de eerste prijs van € 5.000 uitgereikt en gaat het bedrag gebruiken voor het organiseren van de concerten in hun jubileumjaar.
  • Stichting Rimboband ontving een cheque van € 3.000 en gaat deze gebruiken voor de aanschaf van een nieuw klokkenspel
  • Project Ready to Rock ontving een cheque van € 5.000 om kinderen in achterstandswijken de gelegenheid te kunnen geven een muziekinstrument te leren bespelen en daarna samen muziek te maken.
  • Stichting Lief ontving een cheque van € 3.000 ter ondersteuning van hun project om mensen met weinig geld te ondersteunen bij het verkrijgen van voldoende eten en kleding.
  • Parkinsoncafé ontving een cheque van € 5.000 voor de ondersteuning van mensen met Parkinson om hen weer te kunnen laten sporten in hun eigen tempo.
  • Stichting Theo Driessen Instituut ontving een cheque van € 5.000 als tegemoetkoming in de renovatie van het pand.
  • Verrast met een extra bedrag werd de stichting Duofietsen. Deze stichting mocht een cheque van € 5.000 euro in ontvangst nemen voor de aanschaf van een aanhangwagen.
  • Directeur van de Cacaofabriek Jochem Otten mocht ook een cheque van € 5.000 euro in ontvangst nemen. Het geldbedrag is de helft van wat hij nodig heeft voor de speciale projectie vanaf het brugwachtershuisje.

Na de prijsuitreiking werden de gasten verrast op een mooie toegift door het muziekgezelschap, waarna er een gezellig samenzijn volgde in de foyer, onder het genot van een drankje en hapje.

Zie ook onderstaande fotogalerij met fotografie van Jason Gerritsen en Toon van de Wijk


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

2,675 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *