• DIOW JS 20181007_103904
  • DIOW JS 20181007_104851
  • DIOW JS 20181007_105416

Op deze herfstachtige zondag was het weer goed weer om eropuit te gaan en “Ons Brabant Festival” gaf daar alle gelegenheid toe. Wij bezochten Zorgtuinderij “De Bundertjes”, de Gaviolizaal, de Cacaofabriek en Cityresort op Suytkade.

Zorgtuinderij De Bundertjes

Joop van Stiphout, de woordvoerder van tuinderij “De Bundertjes” vertelde ons dat er verse biologische groenten geteeld  en verkocht worden, er is een terras sinds een jaar waar men in een heerlijke groene omgeving wat kan drinken en een speeltuin voor de kinderen. Sinds het terras klaar is zijn er al zeker 7000 bezoekers geweest die er gebruik van hebben gemaakt. Tot 31 oktober is het terras open. In de winter blijft de tuinderij toegankelijk en de winkel geopend maar voor het terras is het te koud. Op 1 april is het terras weer te bezoeken en komt er ook een bloemenpluktuin bij op deze locatie.We mochten heerlijke drankjes proeven die gemaakt waren van fruitsappen zonder toevoeging van suikers.

De Gaviolizaal

In de Gaviolizaal waren vele optredens ter ere van het festival.De Orgels schitterden en onder anderen Thomas Pieters en Haw ut Helmonds traden op.  De sfeer was erg gezellig. Er was ook heel wat publiek op af gekomen.

De Cacaofabriek

De Horeca van de Cacaofabriek verzorgde vandaag een speciaal menu waar men gebruik van kon maken in het kader van het festival. Ook was er een wedstrijd waar men moest raden wat de ingrediënten van een bonbon waren.

City Resort Helmond

Bij binnenkomst kregen de gasten een goodybag in het kader van het festival. Ook kon men gratis het buikspek bereid op de green egg proeven met een zelfgemaakte barbecuesaus. Voor de kinderen was er een springkussen en een proefparcours voor sporten kon uitgeprobeerd worden.

Restaurant Nastrium/Backyard, Restaurand De Rozario en Kasteel Helmond deden ook mee met “Ons Brabant festival”Maar helaas konden we niet overal naartoe op een dag.

Al met al een gezellige drukke zondag met zoveel activiteiten. Helmond werd weer goed op de kaart gezet.

 

1,256 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *