Actie #Mijnnatuurblijft op 8 december

Ga op zondag 8 december naar je favoriete natuurgebied en maak foto’s van dat gebied. Deel je allermooiste foto met #mijnnatuurblijft. Zo simpel kan een actie zijn.

Het doel van deze actie is om te laten zien dat we met z’n allen alle natuur, van grote gebieden tot kleine beestjes, waarderen en dat het bescherming verdient.

De achtergrond hiervan is te vinden op de website van de initiatiefnemers:

Het opgeven van Nederlandse natuur is geen optie. We hebben natuur nodig: voor een mooie en gezonde leefomgeving, om even lekker te ontspannen en om van haar schoonheid te genieten. Natuur die tegen een stootje kan en unieke planten en dieren een thuis biedt. Samen komen we op voor onze Nederlandse natuur. Deel onder de hashtag #mijnnatuurblijft een foto van natuur dichtbij die jij wilt behouden. En deel met Nederland waarom jij vindt dat deze natuur moet blijven.

Publiekswandeling Stiphouse bossen

De actie heeft nu al meer dan 22.000 reacties opgeleverd op social media. Diverse organisaties, zoals IVN, Natuurschappen NL en Natuurmonumenten organiseren die dag activiteiten in de natuur. In onze regio organiseert IVN Laarbeek een publiekswandeling bij de Stiphoutse bossen. Vertrek 8 december 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Lieshoutseweg te Gerwen/Nuenen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Wij zijn benieuwd wat uw favoriete natuurgebied is in Helmond.

299 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *