Adelheid Roosen over Alzheimer

In de intieme documentaire ‘Mam’ portretteert theatermaker Adelheid Roosen haar moeder, die de ziekte van Alzheimer heeft. Door met haar moeder mee te bewegen, mee te vallen in de reis die ze aflegt, ontdekt zij wie haar moeder nu aan het worden is.

Na het bekijken van de film (20min), zal Adelheid in gesprek gaan met de bezoekers en alle vragen van het publiek beantwoorden. Een gesprek over Alzheimer, over mantelzorg, over gevoelens. Boosheid, verwarring, verlies, en acceptatie van het ontmoeten van iemand die anders aan het worden is. Over liefhebben.

‘Mam’ laat zien dat Alzheimer geen vervreemding en verwijdering hoeft te betekenen, maar ons – de omgeving – een diep inzicht kan geven in onze menselijkheid. Alzheimer is in die zin een wezenloos fascinerende spiegel voor degenen om haar heen. Een echo van je eigen handelen. ‘Nu mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft zie ik haar niet verdwijnen, ik zie haar tevoorschijn komen.
Ik ervaar haar als een Alice in Wonderland: ze valt door de tijd heen. Ik val haar achterna, ontdek waar ze is, wat ze beleeft, doet en zegt. Dat heb ik geprobeerd vast te leggen in deze film’. Aldus Adelheid.

datum

De film en het nagesprek vinden plaats op vrijdag 20 april om 19.30uur in De Cacaofabriek.

GUM

‘Mam’ is onderdeel van GUM.

Tijdens de GUM-expositie vinden er in De Cacaofabriek verschillende evenementen plaats die te maken hebben met het thema. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Cacaofabriek. www.cacaofabriek.nl/gum

2,164 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *