Advent Concert door zang en amusementsgroep De Notenkrakers

Zondag 2 december is het weer eerste Advent. Dit wil bij de draaiorgels zeggen dat de zang en Amusementsgroep de Notenkrakers, op deze zondag weer het concert gaan verzorgen.
Een sfeervol concert met een vleugje kerst in deze periode waarbij zowel de Sint Nicolaas tijd en de Kersttijd samen komen. De Sint Nicolaasdecoratie tooit nog de Gaviolizaal maar ook de Kersttijd heeft zijn intrede gedaan.

Tijdens het eerste liedje “Steek dan een kaarsje aan” zal het eerste kaarsje in de grote adventskrans worden ontstoken. Zij verzorgen regelmatig gezellige (meezing) optredens voor senioren, zorg – en verpleeginstellingen, wooncentra, de Zonnebloem, Rode Kruis, KBO’s etc. Nu dus in de Gaviolizaal.
Uiteraard mag er ook meegezongen worden.

Kom allen genieten van deze gezellige (meezing) en kijkmiddag van de Notenkrakers. Het begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Zaal open 13.00 uur, sluiting 17.00 uur. De toegang is gratis. Wel zien wij na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage in onze donatiepijp.

Kerstgroepententoonstelling tijdens de openingsuren van 2 december tot en met 6 januari
draaiorgelmuseum-kerstgroepen-2018-via-diow
Met welwillende medewerking van de Familie Senders is het ons weer gelukt om vele kerstgroepen zowel kleine als grote groepen samen te brengen in de expositieruimte van de Gaviolizaal.
Dit jaar is o.a. de Kerstgroep uit de voormalige Leonarduskerk te bezichtigen.
De heer Senders is lid van de landelijke Vereniging “Vrienden van de Kerstgroep” – Nederland en verzamelt en restaureert Kerstgroepen. Diverse jaren heeft hij zijn groepen tentoongesteld in en om zijn huis in Brouwhuis. Nu dus in een echt museum bij de museale Helmondse Draaiorgels. De Nederlandse vereniging is weer lid van de internationale vereniging Universalis Foederatio Praesepistica (UN-FOE-PRAE) gevestigd in Rome. Van deze vereniging zijn nog 21 andere verenigingen van over de gehele wereld lid. Voor meer informatie zie: www.unfoeprae.org

De toegang tot de tentoonstelling welke te bezichtigen is op 2, 8, 9, 12, 15, 16, 19, 22, 23, 26, 29, 30 december en 2 en 6 januari van 13.00 tot 17.00 uur is evenals de toegang tot de Gaviolizaal op de normale openingstijden GRATIS. Ten behoeve van de Kerstgroepententoonstelling hebben we extra openstellingstijden op de woensdagen 12, 19 en 26 december(2e Kerstdag)en 2 januari 2019
De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH Helmond. Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Groepen van minimaal 10 personen ook mogelijk op afspraak. Meer informatie op onze website www.draaiorgelshelmond.nl of info per mail info@draaiorgelshelmond.nl of tel: 06-39682404.

Bron foto’s: Stichting Draaiorgels Helmond


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

787 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *