Afscheid leerlingen groep 8 basisschool De Westwijzer

Maandagavond 1 juli namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschooljaren op basisschool de Westwijzer. Dit gebeurde met een ritje door Helmond West achterop stoere motoren en trikes. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en  buurtbewoners stonden hun op te wachten bij de Westwijzer. Er was een DJ die muziek verzorgde en zangeres Colinda zong onder andere het ‘volkslied’ van ’t Haagje. Er heerste een vrolijke, verwachtingsvolle sfeer.

Oh, oh wat duurde het wachten lang. Toen verschenen er plotseling een aantal grote, stoere oldtimers. Iedereen veerde op, zouden ze er eindelijk aankomen? Helaas het duurde nog zeker een kwartier toen er van de andere kant een aantal verkeersregelaars de kruispunten begonnen af te zetten. En ja hoor, daar waren ze, eindelijk, de ronkende motoren en trikes met de vrolijke schoolverlaters achterop. Ze werden afgezet voor de school. De bestuurders kregen wat te drinken en na een half uurtje werd het vertreksein gegeven. Ze gingen richting Someren voor het schoolkamp.

Het is inmiddels een traditie geworden bij de Westwijzer om op deze manier afscheid te nemen van de basisschool. Otto Spierings, de organisator van de tocht, vertelde dat hij dit al voor de zesde of zevende keer had georganiseerd voor de Westwijzer, maar in totaal had hij dit al zeker 25 jaar ook voor andere scholen georganiseerd.

Iedereen hoopt dat Otto dit nog vele jaren kan blijven organiseren, want dit is toch wel een hele belevenis en een mooie afsluiting van de basisschool voor de leerlingen.

561 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *