• kika-leeskussenactie-diow-hch (1)
  • kika-leeskussenactie-diow-hch (10)
  • kika-leeskussenactie-diow-hch (2)

Vandaag werd er op de nieuwjaarsreceptie van BS De Montessorischool een cheque overhandigd door Rens en Jolijn aan KIKA. Deze twee jonge helden van acht en negen jaar oud waren een actie begonnen om kinderen met kanker te helpen. Zij ontwierpen leeskussen, maakten met behulp van de moeders en de vrijwilligers van Perron 3 allerlei kleuren leeskussens.
In totaal werden er ruim honderd kussens gemaakt, maar door het enorme succes werden er nog eens een aantal gemaakt en verkocht voor een klein prijsje. De opbrengst was bestemd voor KIKA. Tijdens de kerstmarkt van de Montessorischool werden er de laatste verkocht en tevens gepromoot door de originele KIKA beer. Ondanks het grote succes werd er toch besloten niet met deze actie door te gaan. Het was een enorme klus om ze te maken en het resultaat was meer dan bevredigend. Dus tijdens de nieuwjaarsreceptie werd er de cheque overhandigd aan KIKA. De dame die de cheque die voor KIKA in ontvangst nam was Marieke van Dijk, moeder van Pim. Pim zit op de Bundertjes maar is zelf heel erg ziek geweest door leukemie. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar Marieke vertelde mij een verhaal van die tijd dat hartverscheurend was. Zij had een grote glazen pot bij zich met een enorm lange ketting van kralen. Allerlei kleurtjes en vormen, met ergens in het midden een kraal in de vorm van de ziekenwagen. Dat stelde de wensambulance voor. Elk gekleurd kraaltje vertelde ook de betekenis . De vele chemokuren, de enorme lading medicijnen, de goede en slechte dagen, de pijnlijke behandelingen en de misselijkheid. Elk kraaltje had dus een betekenis. Maar ik schrok van de lengte van de ketting en besefte de moeilijke tijden waar een kind in kan verkeren bij de ziekte. Gelukkig doet KIKA erg veel maar het blijft moeilijk als een kind ziek is. En helaas zijn er kinderen die het niet overleven.
Tijdens de receptie kondigden de jeugd leerlingen raad even aandacht voor de leerlingen Rens en Jolijn. Eenmaal aan het woord vertelden de twee wat zij gedaan hadden en besloten met de overhandiging van de cheque. Het was overweldigend. De actie had in totaal 2302,- euro opgeleverd. Geweldig! Misschien zullen er wel meer en andere acties georganiseerd worden, maar zover is het nog niet. Ik houd u in ieder geval op de hoogte…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer
Met dank aan Marieke van Dijk voor haar verhaal van Pim

Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws:
www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brouwhuis
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,301 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *