Wijkbewoners Helmond-Noord genieten van Brunch in winkelcentrum De Bus

Winkelcentrum De Bus heeft 4 jaar geleden een grote renovatie ondergaan en kreeg na 40 jaar zowel binnen als aan de buitenkant een nieuw jasje. Het winkelcentrum heeft zeer actieve ondernemers die regelmatig de koppen bij elkaar steken en nieuwe acties bedenken om de klanten te binden aan hun winkelcentrum. Dat deze acties zeer succesvol zijn, blijkt weer uit de laatste ‘Brunch-actie’ waarbij 180 wijkbewoners konden genieten van een goed verzorgde brunch, onder het genot van de muziek van het Mierlose Shantykoor Salty Dogs.
Voor de actie moesten de deelnemers een stempel halen bij vijf verschillende winkels in het winkelcentrum en tegen inlevering van de spaarkaart, kon men gratis deelnemen aan de brunch. De actie werd een groot succes. In haar toespraak vertelde medeorganisator Bianca Wosyca dat zich zo’n 130 deelnemers hebben aangemeld en dat het winkelcentrum daarnaast nog eens 50 ‘buren’ uit zorgcentrum De Eeuwsels hebben uitgenodigd voor de brunch.

De brunch werd geopend door wijkwethouder Gaby van den Waardenburg. Zij prees het initiatief, dat de sociale cohesie in de wijk bevordert. Zij vertelde dat Helmond-Noord de grootste wijk in Helmond is met zo’n 11880 inwoners. De wethouder was zondag 9 september op haar eigen verjaardag aanwezig en ontving een mooie bos bloemen en een ‘lang zal ze leven’ door het Shantykoor. Gebak had ze niet meegenomen, dat had ze laten afgeven bij ‘de Eeuwsels’ voor de bewoners die niet naar het winkelcentrum konen komen voor een uitgebreide brunch. Uiteraard schoof zij aan, om samen met de bewoners van de brunch te genieten.

De klanten en genodigden genoten van de heerlijke kwaliteitsproducten van de deelnemende ondernemers: van verse broodjes, vlees, kaas en chocolade vlokken tot warme vis, loempia’s en kleine snacks en heerlijk vers fruit…en wat te denken van de sfeervolle liederen die het koor tijdens de brunch ten gehore bracht.

Een vaste klant van het winkelcentrum, Toos Hollestelle, had voor zo’n kleine twintig familieleden gespaard om op die manier de 81e verjaardag van haar man, opa en vader Rini te vieren. Omdat de familie zo groot is, kon ze de verjaardag niet meer thuis vieren en besloot de brunch aan te grijpen om er een familiefeestje van te maken. Ze had ook haar zus Paula en diens echtgenoot Jo uitgenodigd om aan de brunch deel te nemen.

Ook de zangers van het Shantykoor mochten aanzitten, evenals de fotograaf en redactielid van Ditisonzewijk-Helmond. Dankjewel voor de uitnodiging Bianca, we hebben genoten!

De brunch werd mede mogelijk gemaakt door Wijkmanagement Helmond, Rabobank en Wijkraad Helmond-Noord en natuurlijk door de deelnemende winkeliers uit het winkelcentrum.

In bovenstaande video op DIOW.TV een impressie van deze middag

Tekst: Anja Donkers
Camera: Mario Coolen & Anja Donkers 


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,258 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *