Alzheimer Café Helmond 14 december thema: “Muziek, klank en dementie” 

Muziek kan verbinden, het is een hulpmiddel om contact te maken, het kan innerlijke rust bevorderen en een uitlaatklep voor emoties zijn. Bovendien werkt muziek ontspannend en verbetert het het concentratievermogen. Als je dementie hebt, dan is jezelf uiten niet altijd vanzelfsprekend. Hoe klank en muziek bij dementie ingezet kunnen worden, komt aan de orde in het Alzheimercafé op 14 december a.s.

Op 14 december is  Brigitte Ubachs te gast. Brigitte is muziektherapeut en stembevrijder.  Stembevrijding gaat over je emoties uiten, voelen en laten klinken. Zij zal de bezoekers op een veilige, toegankelijke en ontspannen manier kennis laten maken met wat klank en muziek kunnen doen. Iedereen mag meedoen! Het belooft een feestelijke avond in kerstsferen te worden.

Heeft u (andere) vragen over dementie? Wilt u contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Wees dan welkom op donderdag  14 december a.s. in het Alzheimer Café in Helmond.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond. Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 14 december a.s. zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

 Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Deurne, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout,  Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel,  Ommel, Rips en Stiphout.

 

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, LEVgroep, telefoon 0492 – 59 89 89 (tijdens kantooruren).

2,424 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *