Alzheimer Café Helmond: ‘Dementie, dans en muziek’

Zet de muziek aan en mensen gaan spontaan bewegen! Het mooie aan dansen is dat iedereen het kan, het is niet (tijd- of) leeftijdgebonden. Dansen maakt gelukkig, maar het doet meer. Als de wereld van iemand met dementie letterlijk of figuurlijk steeds kleiner en passiever is geworden, kan dansen zorgen voor wat vrijheid. Bovendien is het een andere manier van communiceren waardoor mensen elkaar (weer) kunnen vinden. Maar hoe pak je dat nu aan, zomaar gaan dansen? En zijn er voor-of nadelen aan dansen wanneer er sprake is van dementie.

Ben je benieuwd naar een antwoord op een van deze vragen of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Wees dan welkom op donderdag 20 september a.s. in het Alzheimer Café. Judith Wilmer, geriater zal samen met danser Andrew Greenwood deze avond verzorgen, waarbij de voetjes van de vloer mogen.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.
Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 20 september a.s. zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Ommel, Rips en Stiphout.

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, LEVgroep , telefoon 0492 – 59 89 89 (tijdens kantooruren).

1,022 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *