Alzheimer Café Helmond: ‘Domotica: technische snufjes in huis’

Het is belangrijk dat iemand met dementie zolang mogelijk kan blijven deelnemen aan de maatschappij. Maar als je de wijde wereld niet meer altijd (veilig) in kan, hoe haal je deze dan naar binnen? Hoe kun je technologie toepassen in het dagelijkse leven van mensen met dementie vergemakkelijken? Welke technische hulpmiddelen zijn er mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van bijvoorbeeld licht, geluid en kleur? We gaan met een zorgtechnoloog verbonden aan de Zorgboog in gesprek hierover.

Ben je benieuwd naar een antwoord op een van deze vragen of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer? Kom dan op donderdag 19 april a.s. naar het Alzheimer Café. Hanny Vlemmings, zorgtechnoloog, zal dan onze gast zijn.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 19 april a.s. zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Ommel, Rips en Stiphout.

 

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEV groep Leven & Verbinden, telefoon 0492 – 59 89 89 (tijdens kantooruren).

2,014 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *