Alzheimer Café Helmond : ‘Kom in beweging bij dementie!’

Bewegen is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat zeker ook mensen met dementie baat hebben bij beweging. Door beweging lijkt de ziekte zelfs trager te kunnen verlopen. Zo verbetert het denkvermogen en verloopt het doen van alledaagse activiteiten beter. Maar hoe blijf je actief met dementie? Op welke manieren kun je (het beste) bewegen en waar kan dat? Deze en andere vragen zullen we donderdag 21 februari stellen aan Jos Vermeulen (bewegingsdeskundige senioren), wanneer hij als gastspreker het Alzheimer Café bezoekt. We zullen niet alleen dit onderwerp bespreken, maar Jos zal ons op een heel toegankelijke en prettige manier laten ervaren hoe je (samen) kunt bewegen.

Dus ben je benieuwd naar dit thema of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer?

Wees dan welkom op donderdag 21 februari as. in het Alzheimer Café in Helmond.

 Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 21 februari zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Ommel, Rips en Stiphout.

 

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, LEVgroep, telefoon 0492 – 59 89 89 (tijdens kantooruren).

818 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *