Alzheimer Café Helmond: ‘Mantelzorgers aan het woord’

Wat betekent het om een partner, vader of moeder met dementie te hebben? Hoe ga je om met de rollen die veranderen, de moeilijke momenten in dit proces? Zijn er ook mooie momenten te benoemen en hoe kun je als partner of kind(eren) ondersteuning bieden?

Een mantelzorger zal op donderdag 16 mei deze en andere vragen beantwoorden vanuit haar eigen ervaringen. Dus ben je zelf mantelzorger of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer?

Wees dan welkom op donderdag 16 mei a.s. in het Alzheimer Café in Helmond.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 16 mei zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Helmond, Brouwhuis, Handel, Helenaveen, Lierop, Mierlo, Mierlo-Hout en Stiphout.

 

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, LEVgroep, telefoon 0492 – 59 89 89 (tijdens kantooruren)

643 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *