Alzheimer Café Helmond, thema van de maand mei: herinneringskoffer

Een persoon met dementie gaat zich in de loop van deze ziekte steeds meer oriënteren op het verleden. Dan geeft terugkijken naar herinneringen van vroeger herkenning en ontspanning, maar ook een gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Met een levensboek of herinneringskoffer kun je deze herinneringen bundelen en samen met je naaste het verleden opnieuw beleven. Ben je benieuwd hoe je een levensboek of herinneringskoffer kunt maken en hoe je hiermee aan de slag kunt? Kom dan op donderdag 17 mei a.s. naar het Alzheimer Café. Ook voor andere vragen, contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of een goed gesprek ben je van harte welkom! Elise Mensink, GZ-psycholoog werkzaam bij Novicare, zal dan onze gast zijn.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 17 mei a.s. zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis, Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Ommel, Rips en Stiphout.

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEV groep Leven & Verbinden, telefoon 0492 – 59 89 89 (tijdens kantooruren).

 

1,518 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *