Alzheimer Café Helmond: thema maart  ‘Vrijheid en veiligheid bij dementie’

Hoe gaan mantelzorgers van iemand met dementie om met een geliefde of een familielid dat niet meer wil douchen, ’s nachts binnen of buiten ronddwaalt, opstandig is en soms zelfs agressief gedrag vertoont? Naarmate de ziekte verder gaat, nemen de dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie toe.  Hoe zorg je voor een veilige woonomgeving waarin vrijheidsbeperking bij mensen met dementie zoveel mogelijk kan worden voorkomen? Op donderdag 15 maart as. is Francien van de Ven te gast, we gaan dan kijken naar enkele herkenbare filmpjes waarna de bezoekers met elkaar in gesprek gaan.

Heeft u andere vragen over dementie? Wilt u contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken met het café? Wees dan welkom op donderdag 15 maart a.s. in het Alzheimer Café in Helmond. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u gewoon langskomen, aanmelden vooraf is niet nodig. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur sluiten we af en is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Aarle-Rixtel, Bakel, Beek en Donk, Brouwhuis,  Elsendorp, Gemert, Handel, Helenaveen, Helmond, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout, Mortel, Ommel, Rips en Stiphout.

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem,  LEVgroep Leven & Verbinden, telefoon 0492 – 59 89 89 (tijdens kantooruren).

2,470 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *