Anne doet mee op afstand dankzij Klassecontact op het Jan van Brabant College

Antwoord geven op de vraag van de docent, meeschrijven, praten met klasgenoten. Anne (12) uit Helmond doet weer mee in de les, maar dan op afstand. Dankzij KlasseContact zit zij virtueel in de klas. De ‘KPN Klasgenoot’ in de klas legt een verbinding tussen de leerling thuis of in het ziekenhuis en de leerlingen op school. Op die manier kan deze leerling uit m1a van het Jan van Brabant College weer meedoen met de lessen.

Anne uit Helmond kan door ziekte langdurig niet naar school. Gelukkig biedt KlasseContact uitkomst: met de interactieve beeld- en geluidsverbinding kan zij lessen volgen op afstand. Vanaf de laptop of tablet bestuurt de leerling ‘de Klasgenoot’, een apparaat met 360 graden-camera, die in de klas staat. De leerling kan de camera draaien om rond te kijken in de klas en inzoomen op het bord. Een virtuele vinger opsteken kan ook; er gaat dan een lampje op de Klasgenoot branden. Zo ziet de docent dat Anne iets wil vragen of zeggen.

De Klasgenoot wordt mogelijk gemaakt door KlasseContact; een landelijk project van EDventure en het KPN Mooiste Contact Fonds. Het doel van KlasseContact is zorgen dat leerlingen die vanwege een chronische of langdurige ziekte niet naar school kunnen, toch lessen kunnen volgen. De Klasgenoot is een steuntje in de rug voor chronisch en langdurig zieke leerlingen, zodat ze het gevoel hebben er toch bij te horen. “Zo vallen ze niet buiten de boot” zegt Annemarie Kaptein, directeur van EDventure. “En dat is essentieel, zeker voor scholieren. Direct contact met leeftijdsgenoten is enorm belangrijk voor hun ontwikkeling.” In totaal maken jaarlijks honderden zieke leerlingen in heel Nederland gebruik van KlasseContact.

1,482 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *