Antwoorden zomerpuzzels

Op 8 augustus hebben we vier zomerpuzzels gepubliceerd. Hieronder staan de antwoorden van de puzzels. We vernemen graag of jullie de puzzels leuk vonden.

Zoek de zeven verschillen

Oplossing zoek de verschillen

 1. Voorrangsbord (linksonder) is oranje en feller van kleur
 2. Knopje boven de toren (linksboven) is verdwenen
 3. Pijl op blauwe verkeersbord is omgedraaid
 4. Weerspiegeling straatlamp in het water is verdwenen
 5. Twee dwarslatten op de brug ontbreken
 6. Plantenbak (rechts) is breder
 7. Kozijn (rechtsmidden) is donker gemaakt

Lettersudoku

Oplossing lettersudoku


Logikwis

Dag vrijwilliger Activiteit Locatie
Maandag Astrid Livestream maken Dierdonk
Dinsdag Marc Filmen Helmond-centrum
Woensdag M’hamed Interview gehouden Brouwhuis
Donderdag Jolanda Fotograferen Stiphout

 

Toelichting:

 • Marc is niet gezien in Dierdonk (1). Marc is niet gezien op maandag of donderdag (1). De vrijwilliger in Dierdonk is niet gezien op woensdag of donderdag (1), omdat deze eerder gezien is dan Marc. De vrijwilliger die is gezien in Helmond-centrum is niet op woensdag gezien (2). Zowel de vrijwilliger die in Helmond-centrum is gezien als de vrijwilliger die op woensdag is gezien hebben geen livestream gemaakt en niet gefotografeerd. Ze hebben namelijk gefilmd en een interview gehouden (2).
 • Op donderdag werd de vrijwilliger in Stiphout gezien (3). De vrijwilliger die op de woensdag is gezien is dus niet in Dierdonk gezien (1), niet in Helmond-centrum (2) en niet in Stiphout (3), maar dus in Brouwhuis.
 • De fotograferende vrijwilliger is Jolanda (4). Ze was niet op dinsdag gezien en ook niet in Brouwhuis. De vrijwilliger in Helmond-centrum werd later gezien dan degene die de livestream maakte (5). Dat betekent dat het vrijwilliger op de Helmond-centrum wel op dinsdag gezien moet zijn. Immers volgens aanwijzing 2 kon het niet op woensdag zijn en volgens aanwijzing 3 niet op donderdag. Als het ook niet maandag kan zijn (omdat het Livestream makende vrijwilliger eerder is gezien), is het dus dinsdag.
 • De livestream makende vrijwilliger is dan dus op maandag gezien. Dit is in Dierdonk, omdat het niet Helmond-centrum is (dinsdag), niet Brouwhuis (woensdag) en niet Stiphout (donderdag).
 • Zowel degene die de livestream op maandag maakte als de vrijwilliger die op dinsdag in Helmond-centrum is geweest zijn geen M’hamed (5). Aangezien de M’hamed ook niet op donderdag was geweest (3) is hij op woensdag op pad geweest.
 • Op dinsdag is dus Marc voor Ditisonzewijk op stap geweest, omdat hij niet op maandag en donderdag (1) en niet op woensdag is gezien (dat was M’hamed).
 • Aangezien de Jolanda fotografeert (4) en de livestreamer op maandag is gezien, is Astrid dus op maandag aan de slag geweest en Jolanda op donderdag.De vrijwilliger op dinsdag houdt geen interview (6). Wat overblijft is dat hij filmt. De vrijwilliger op woensdag houdt dus het interview.

Muziekpuzzel

Oplossing muziekpuzzel

1,182 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *