De redactie van Ditisonzewijk kreeg een uitnodiging voor een festival voor het goede doel. Op zich is dat niets bijzonders, wij krijgen wekelijks uitnodigingen voor evenementen maar bij het lezen van deze uitnodiging werd ik wel nieuwsgierig. Dus meldde ik mij aan met cameraman Jason en besloot er eens te gaan kijken.

We kwamen terecht bij het bedrijf Arte, waar onder andere keukenbladen en spoelbakken worden geproduceerd. Het feit dat zij hun bedrijf ter beschikking hadden gesteld om een goed doel te steunen deed ons besluiten er zeer zeker heen te gaan. De opbrengst van dit festival zou ten goede komen aan de kinderen uit India en met de bedoeling om scholing te regelen zodat zij later beter in de maatschappij terecht zullen komen.

We maakten kennis met Lilian van Tongerlo, hoofd marketing en communicatie. Een vriendelijke goedlachse dame die ons vertelde dat ook wethouder Antoinette Maas aanwezig zou zijn om de nieuwe biodiversiteitstuin te openen. Deze was weer gecreëerd met de bedoeling om iedereen die op het industrieterrein werkt en in de pauze graag wandelt, uit te nodigen om in deze tuin even rustig te pauzeren. We kregen een polsband om en begonnen aan onze wandeling op het festivalterrein en maakten het volgende (film)verslag.

Op het terrein rook het (hoe kan het ook anders) heerlijk naar lekkere dingen. Om te beginnen waren er heerlijke bakjes met curry te krijgen, en niet ver daarvan af stond weer een foodtruck.  Er was een mooie plek met stoelen en tafels waar men een lekker drankje kon nuttigen. Ondertussen werkte er een dj zich in het zweet om de mensen te vermaken met zijn muziek. Verderop kon de jeugd (en eventuele stoere volwassenen) gelijnd aan een kabel kratjes stapelen. Op dat moment was er een knaap van ongeveer 15 jaar oud, voorzichtig bezig om het twintigste kratje op te stapelen. Wel behoedzaam want de deelnemer moest op de stapel kratjes zitten en voorzichtig opstaan en het volgende kratje er op zetten, wat hem helaas niet lukte tot grote hilariteit van zijn vrienden die toekeken maar zelf geen poging durfden te wagen. De knaap hing enkele seconden aan de kabel en werd langzaam naar beneden gelaten. Ondertussen was de wethouder gearriveerd met een afgevaardigde van Rijkswaterstaat en iemand van de de gemeente van het industriegebied. Er volgden enige toespraken en via een luchthoorn werd de tuin geopend.

Een andere artiest die optrad was (in 2006 geboren) Daniel Stosic, een vrolijke jongen die als kenmerk zijn bruine gleufhoed droeg. Hij was een talent met dansen werd tweede bij het programma Holland got talent waar hij een golden ticket veroverde. Hij was al eens Nederlands Kampioen geworden met zijn hiphop dansen en werd ontdekt door een Amsterdamse dansschool waar hij nu nog steeds danst. Zijn wens? Een eigen dansschool en les geven aan kinderen. Zijn optreden was erg indrukwekkend gezien het massale applaus dat hij van de gasten en genodigden kreeg. Er volgde nog even een uurtje muziek van de dj en toen werd er de hoofdact aangekondigd. Volgens mij waren er veel mensen  voor deze band uit Hilversum gekomen en kenden hen nog van het grote succes die zij hadden bij de Kasteeltuin concerten van 2018: De Dare Devils.

Vanaf het moment dat de eerste klanken klonken was het publiek er helemaal klaar voor. Ze gingen uit hun dak. En of het nu Nederlandse nummers waren of opzwepende rock-‘n-roll, iedereen brulde mee en bij de Nederlandse nummers liepen zij direct al de polonaise. Het werd een ware happening, want niemand kon stil blijven staan.

Ook aan het optreden van De Dare Devils  kwam helaas een eind. De band pakte na twee keer een toegift echt de spullen bij elkaar, ging nog even met de fans op de foto en vertrok naar huis. De crew leden gingen verder met afbreken en het aanwezige publiek(ook veel werknemers) ging weer  terug naar hun plaatsen aan de statafels en de bar. Voor hen was het voorlopig nog niet afgelopen.

Het was zonder meer een geweldige middag voor een zeer goed doel. Dat moest eigenlijk vaker georganiseerd worden…

Verslag: Hans Choufoer
Fotografie Hans Choufoer en Mario Coolen

Filmverslag(binnenkort te zien op de site): Jason Gerritsen


Fotogalerij Mario Coolen


Fotogalerij Hans Choufoer

1,607 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *