Autorally in Zuidoost Brabant samen met mensen met dementie op zondag 24 september 2017

Op zondag 24 september 2017  vieren wij Wereld Alzheimer Dag en het 20-jarig bestaan van Alzheimer Cafés. In Zuidoost Brabant vieren we deze dag met een autorally met als vertrekbasis de zes Alzheimer Cafés: B.O.S. ( Best, Oirschot, Son en Breugel),  Maarheeze,  Eersel,  Helmond, Eindhoven en het pas opgerichte Alzheimer Café Peelland. Deelnemers ( de chauffeurs) moeten in het bezit zijn van een bijzondere auto en bereid zijn iemand met dementie en zijn/haar begeleider mee te nemen voor een korte tourrit van maximaal één uur met als afsluiting een ( gratis ) lunch in het Evoluon ( Eindhoven).

Mensen met dementie:

Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Dit kan zijn in de familie, bij vrienden, maar ook op straat of op het werk. Daarom is het van belang dat iedereen in Nederland niet alleen meer weet van dementie, maar ook leert ermee om te gaan. De rally is een mooie kans om een brede groep mensen te betrekken, te bereiken en in aanraking te laten komen met de noodzaak van een dementievriendelijke samenleving. Met een klein beetje moeite kunnen we veel voor elkaar betekenen en ervoor zorgen dat mensen met dementie onderdeel kunnen blijven maken van een dementvriendelijke samenleving.

Een bijzondere rally voor mensen met dementie, de mantelzorger en de autobezitters

Op de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant , kunt u meer lezen over deze bijzondere autorally voor mensen met dementie en de adressen van de zes Alzheimer Cafés in Zuidoost Brabant. Voor algemene vragen over de autorally kunt u ook contact opnemen  met Kiki Borghstijn, bestuurslid Alzheimer Nederland afdeling Zuidoost Brabant en lid van de werkgroep Autorally.  kiki@ontzorgdementie.nl of telefonisch 0641271424.  Voor persvragen kunt u contact opnemen met Henk van den Heuvel, bestuurslid PR en Communicatie Alzheimer Nederland afdeling Zuidoost Brabant. henkvandenheuvel@onsmail.nl of telefonisch 0642991953.

Het programma op zondag 24 september: Is voor alle Alzheimer Cafés in Zuidoost Brabant

10.30 uur; welkom van chauffeurs, begeleiders en mensen met dementie.

10.50 uur: welkomstwoord door een  lid van de werkgroep  WAD

10.55 uur: Inleiding door een vertegenwoordiger van Samen Dementievriendelijk

11.30 uur: vertrek vanuit de zes cafés, rondrit door de omgeving .

12.30 uur : aankomst bij het Evoluon van de ongeveer honderd Oldtimers.

Daarna welkomstwoord door Leo Bisschops ( voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Zuidoost Brabant ) lunch en lezing, verzorgd door Wim Daniels ( 14.00 uur). De afsluiting is rond 14.30 uur.

Fotomomenten/ interview mogelijkheid.

  • Bij vertrek vanuit de Alzheimer Cafés van de vijftien auto`s per café. Rond 11.30 uur
  • Bij aankomst van de oldtimers met de mensen met dementie bij het Evoluon. Rond 12.30 uur. Graag dit even communiceren met Henk van den Heuvel.

Een unieke mogelijkheid om mensen met dementie eens een keer in het zonnetje te zetten en uw medewerking daarbij wordt zeer op prijs gesteld.

 

 

 

2,225 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *